Antena 3 CNN Actualitate Panică într-un bloc din Piteşti. Locatarii au reclamat miros de gaz. Când vei afla ce miros era de fapt ...

Panică într-un bloc din Piteşti. Locatarii au reclamat miros de gaz. Când vei afla ce miros era de fapt ...

Panică într-un bloc din Piteşti. Locatarii au reclamat miros de gaz. Când vei afla ce miros era de fapt ...
06 Sep 2012   •   14:25

Locuitorii unui bloc din Piteşti au intrat, joi, în panică şi au sunat la 112, reclamând că se simte miros puternic de gaz, probabil de la o conductă fisurată, informează Mediafax. Pompierii şi reprezentanţii ISU au ajuns imediat, în urma apelului, la faţa locului unde au început investigaţiile.
   
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, locatarii unui bloc din Piteşti au sunat la numărul de urgenţă 112 reclamând că se simte miros puternic de gaz, astfel că două echipaje de pompieri şi reprezentanţi ai Distrigaz s-au deplasat la faţa locului.
   
"Imediat zona blocului respectiv, din strada Nicolae Bălcescu, a fost izolată, iar angajaţii companiei de gaze şi  pompierii au verificat conducta, convinşi fiind că mirosul părea a fi de gaze. După o jumătate de oră de verificări ale branşamentelor s-a constatat că nu sunt scurgeri, dar s-a descoperit şi sursa mirosului puternic, fiind vorba despre varză murată aruncată la o rigolă de scurgere a apelor pluviale. Nu este o rigolă de canalizare", a declarat col. Eugen Badea de la ISU Argeş.
   
În aceste condiţii, pompierii, lucrătorii companiei de gaz şi poliţiştii au plecat de la faţa locului.
    "
Nu este o situaţie unică, avem tot felul de sesizări, dar le transmit oamenilor că toate aceste solicitări nejustificate înseamnă cheltuieli pentru stat şi bani mai puţini pentru noi toţi. Într-adevar în acest caz, ei nu au ştiut că de fapt mirosul vine de la varză, dar avem şi cazuri cu totul şi cu totul nejustificate", a mai spus Eugen Badea.
   
De teamă, locatarii blocului respectiv au ieşit din imobil şi au aşteptat intervenţia pompierilor.
   
"Ne-am speriat când am simţit mirosul acesta de gaze, dar ne-am speriat şi mai tare când am văzut desfăşurarea aceasta de forţe. Am înţeles că este de la varza murată, asta e, bine că nu sunt scurgeri de gaz metan, că altfel putem sări cu tot cu bloc în aer", a declarat o femeie.
   
Pompierii militari argeşeni au precizat că această sesizare nu a fost făcută cu intenţia de a induce în eroare echipele de intervenţie, astfel că locatarii care au sunat la 112 nu vor plăti intervenţia.
  

×
Subiecte în articol: ISU
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close