Antena 3 CNN Actualitate Momente de panică după ce zeci de turiști au rămas blocați de nămeți la Păltiniș | Nămeții au depășit 120 de centimetri

Momente de panică după ce zeci de turiști au rămas blocați de nămeți la Păltiniș | Nămeții au depășit 120 de centimetri

Pompierii militari ai ISU Sibiu au intervenit la ieșirea din stațiunea montană Păltiniș în ajutorul oamenilor care au rămas blocați în două cabane.

Momente de panică după ce zeci de turiști au rămas blocați de nămeți la Păltiniș | Nămeții au depășit 120 de centimetri
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andrei Naiţă    |    05 Feb 2023   •   19:58

Acțiunea, în desfășurare duminică seara, avea loc la ieșirea din Păltiniș spre Șanta, în vederea evacuării persoanelor cazate în unitățile turistice. 

Este vorba de 30 de persoane - 18 adulți și 12 minori. 

La fața locului au fost trimise o autospecială de primă intervenție cu șenilata, o autospecială de transport persoane și victime multiple, un microbuz de transport persoane, un echipaj SMURD și autospeciala de primă intervenție și comandă a grupei operative. 

Pompierii sunt sprijiniți de jandarmii montani din cadrul IJJ Sibiu și Salvamont Sibiu.

Citește și: 30 de mașini blocate de viscol, pe un drum județean din Galați. Raed Arafat, anunț important în legătură cu școlile

Aceștia din urma au reușit să evacueze într-o primă etapă zece persoane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La ora publicării acestei informații, pompierii se deplasau spre cea de-a doua cabană, în vederea preluării oamenilor blocați acolo, în vederea transportului acestora în stațiunea Păltiniș. 

Turiștii sinistrați spun că au rămas fără provizii și că au trecut prin momente de panică atunci când s-au trezit de dimineață cu mașinile îngropate în nămeți.

La Păltiniș, stratul de zăpadă măsoară 120  de centimetri. Din cauza viscolului, drumul județean Sibiu - Păltiniș a fost blocat de sâmbătă noaptea până duminică la prânz.

×
Subiecte în articol: paltinis turisti blocati Șanta viscol
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close