Antena 3 CNN Actualitate Papa Francisc în România. Discursul plin de emoție al Suveranului Pontif pe pământ românesc: „Reveniți la sufletul propriului popor!”

Papa Francisc în România. Discursul plin de emoție al Suveranului Pontif pe pământ românesc: „Reveniți la sufletul propriului popor!”

Papa Francisc în România. Discursul plin de emoție al Suveranului Pontif pe pământ românesc: „Reveniți la sufletul propriului popor!”
Sursa foto: foto: Agerpres
31 Mai 2019   •   13:47

Papa Francisc în România. Papa Francisc a ținut primul discurs la Palatul Cotroceni, alături de președintele Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel și premierul Viorica Dăncilă

Papa Francisc în România. Sanctitatea sa Papa Francisc a precizat că îi mulțumește pentru invitație președintelui Klaus Iohannis și premierului Viorica Dăncilă și că este o adevărată bucurie să se afle în România.

Papa Francisc în România. Papa Francisc a mai declarat la Palatul Cotroceni, că, în ciuda numeroaselor dificultăţi şi lipsuri, în ultimii 30 de ani România a făcut mulţi paşi înainte în cadrul proiectului democratic la care s-a angajat. 

Papa Francisc în România. ”Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră ţară, la 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în momentul în care România, pentru prima dată de când face parte din Uniunea Europeană, deţine în acest semestru Preşedinţia Consiliului UE. Momentul acesta este potrivit pentru a avea o privire de ansamblu asupra celor 30 de ani de când România s-a eliberat de un regim care oprima libertatea civilă şi religioasă şi o izola de celelalte ţări europene şi care, pe lângă aceasta, dusese la stagnarea economiei şi la epuizarea forţelor sale creatoare. În acest timp, România s-a angajat într-un proiect democratic, printr-un pluralism al forţelor politice şi sociale şi prin dialogul între acestea, având drept scop recunoaşterea esenţială a libertăţii religioase şi integrarea deplină a ţării în contextul internaţional mai larg. Se impune să recunoaştem că, în ciuda numeroaselor dificultăţi şi lipsuri, România a făcut mulţi paşi înainte pe acest drum”, a transmis Papa Francisc, la întâlnirea cu autorităţile statului, societatea civilă şi corpul diplomatic, pe care a avut-o în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni. 

Papa Francisc în România. În ceea ce privește fenomenul imigrației, Suveranul Pontif a declarat că este un fenomen care ridică probleme. 

Papa Francisc în România. „Trebuie să recunoaștem că transformările generate spre o nouă eră au adus cu sine odată cu beneficiile și apariția unor inevitabile obstacole și a unor consecințe nu ușor de rezolvat. Mă gândesc la fenomenul imigrației care a angrenat mai multe milioane de persoane care și-au lăsat casa și patria pentru a căuta noi oportunități de lucru și viață demnă”, a subliniat Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Papa Francisc în România. Suveranul Pontif a declarat că dorește României o societate în care cei mai slabi și cei mai săraci să nu fie considerați obstacole, subliniind faptul că o societate care se preocupă de soarta celor mai dezavantajați se poate numi o societate civilă.

Papa Francisc în România. „Reveniți la sufletul propriului popor, așa trebuie să ducem mai departe poporului”, a adăugat Sanctitatea Sa Papa Francisc.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close