Antena 3 CNN Actualitate Parcul Cişmigiu, o perlă aruncată la gunoi. Peisaj dezolant în centrul Bucureştiului

Parcul Cişmigiu, o perlă aruncată la gunoi. Peisaj dezolant în centrul Bucureştiului

Parcul Cişmigiu, unul dintre parcurile emblematice ale Bucureştiului se află în paragină. Cândva, era o mândrie a Capitalei şi puncte turistice importante, pentru oricine ajungea în Bucureşti. Acum sunt ocolite de cei mai mulţi oameni. Deşi nu este în Sectorul 1, Clotilde Armand ar vrea să îl gestioneze. 

Parcul Cişmigiu, o perlă aruncată la gunoi. Peisaj dezolant în centrul Bucureştiului
de Cristi Popovici    |    03 Aug 2021   •   12:03

Situat în faţa Primăriei Generale a Capitalei, peisajul din Parcul Cişmigiu este dezolant, deşi ar fi trebuit să fie un loc de refugiu şi de relaxare.

Cristi Popovici, reporter Antena 3, vă prezintă imagini cu elemente emblematice ale parcului, care acum sunt pur şi simplu distruse.

"Parcul Cişmigiu, sau jungla Cişmigiu, arată deplorabil şi este şi în apropiere de Primăria Generală a Capitalei, un simbol al Bucureştiului. Podul, spre exemplu are elemente rupte, bălării, copaci vechi, buşteni. Cine ştie de când sunt aici. La fel, asfaltul este rupt. Dacă vrei să te plimbi pe aici cu rolele, ri şti oricând să te împiedici şi să te accidentezi. Aici era un semn probabil, o placă. A rămas o bucată de fier.

Cristi Popovici, reporter: "Uitaţi-vă cum arată un coş de gunoi. Cred că e de la inaugurare, din 1850"

În imaginile difuzate în direct la Antena 3, se poate observa că recipientul în care ar fi trebuit să fie depozitate gunoaiele este ruginit şi rupt.

Cristi Popovici: "Aşa arată o băncuţă în Parcul Cişmigiu"

De asemenea, băncile emblematice ale parcului sunt rupte şi mai ales murdare.

Nu s-au mai făcut investiţii aici de zeci de ani. Au fost nişte planuri în 2019. S-a aprobat atunci, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, o investiţie de 10 milione de lei.

Acel plan a fost atacat în instanţă de USR, bineînţeles că era războiul între USR şi primarul de atunci, Gabriela Firea şi în instanţă s-a suspendat construcţia, s-au suspendat demersurile pentru renovarea parcului. Şi a rămas aşa de atunci.

"La fiecare furtună, la fiecare vijelie, mai cade câte un copac şi rămân în văzul oamenilor"

Din păcate, asta este imaginea Bucureştiului şi a parcurilor din Bucureşti în acest moment, iar războiul acesta purtat pe deoparte de Nicuşor Dan, care în 2019 era mare activist şi se împotrivea oricăror proiecte ale Primăriei, acum iată că îl vedem la conducerea Primăriei Capitalei, dar din păcate nu vedem şi acţiuni concrete ale acestuia", a prezentat reporterul Cristi Popovici, marţi, în exclusivitate la Antena 3.

 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close