Antena 3 CNN Actualitate Paşcani. Un bărbat fără asigurare medicală a murit pentru că doctorii nu l-au operat la timp (VIDEO)

Paşcani. Un bărbat fără asigurare medicală a murit pentru că doctorii nu l-au operat la timp (VIDEO)

Paşcani. Un bărbat fără asigurare medicală a murit pentru că doctorii nu l-au operat la timp (VIDEO)
Sursa foto: medic
03 Feb 2010   •   09:12

Anchetă la spitalul din Paşcani. Un pacient nu a primit îngrijiri medicale pentru că medicii au refuzat să îl opereze pe motiv că nu avea asigurare medicală. Familia bărbatului decedat a reclamat acest caz şi îi acuză pe doctori că nu l-au operat la timp şi i-au refuzat transferul la un alt spital.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a murit la mijlocul lunii ianuarie în Spitalul Municipal din Paşcani, unde fusese internat cu piciorul rupt. Soţia lui spune că medicii i-au pus doar o compresă şi l-au trimis în salon. Femeia susţine că medicii au amânat în mod nejustificat operaţia. Aşa că a cerut ca soţul ei să fie transferat la un spital din Iaşi, însă medicii nu au fost de acord.

"Medicul nu a vrut să-l lase pe soţul meu să fie transferat, pe motiv că nu are asigurare şi nu poate să beneficieze de transportul cu ambulanţa.", a declarat soţia tânărului mort.

În urma insistenţelor familiei, abia în cea de-a treia zi de la internare medicii au decis să-l opereze pe bărbat. În timpul intervenţiei, acesta a intrat în stop cardio-respirator, după care a murit, informează publicaţia Ieşeanul.

Familia pacientului mort a făcut plângere la conducerea Spitalului Municipal din Paşcani care a decis sancţionarea celor doi medici care s-au ocupat de caz.

Medicului care era de gardă în momentul în care bărbatul a fost adus la spital i s-a desfăcut contractul de muncă, iar cel care l-a operat a fost suspendat timp de două luni din funcţia de şef al Clinicii de Chirurgie.

Cazul a fost preluat de comisia de malpraxis din cadrul Colegiului Medicilor Iaşi, care va stabili în ce măsură cei doi medici se fac vinovaţi de culpă medicală. "Dosarul va fi analizat în cadrul unei comisii de expertiză. Noi vom da rezoluţii în acest caz pe fondul răspunderii disciplinare. Vom analiza exact cum au decurs faptele şi apoi ne pronunţăm", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi, Vasile Astărăstoae.

Antena 3

×
Subiecte în articol: spital pacient malpraxis Pascani
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close