Antena 3 CNN Actualitate Pasiunea nu ţine cont de vârstă. O româncă de 14 ani a cucerit cel mai înalt vulcan din America de Nord

Pasiunea nu ţine cont de vârstă. O româncă de 14 ani a cucerit cel mai înalt vulcan din America de Nord

Pasiunea nu ţine cont de vârstă. O româncă de 14 ani a cucerit cel mai înalt vulcan din America de Nord
Sursa foto: Foto: replicahd.ro
10 Ian 2012   •   07:17

O tânără alpinistă de 14 ani din Deva a cucerit cel mai înalt vulcan din America de Nord, El Pico de Orizaba. Împreună cu tatăl ei, Alexandra Marcu a escaladat în ultimii doi ani mai multe vârfuri din Europa, Africa şi America. Acum, cei doi şi-au propus să realizeze circuitul celor mai înalţi şapte vulcani din lume.

Alexandra şi Dan Marcu au escaladat vulcanul la sfârşitul lunii decembrie. Este ultimul dintre cele câteva piscuri cucerite în ultimii 2 ani. La nici 13 ani, Alexandra a escaladat Mont Blanc, vârful Uhuru, cel mai înalt din masivul african Kilimanjaro şi vârful Kazbek din Caucaz.

Cei doi spun că experienţa a fost nemaiponemită, chiar dacă au avut şi unele mici probleme.
 
Dan şi Alexandra Marcu au acum în plan cucerirea celui mai înalt vârf din Iran, Damavand. Alpiniştii depind însă de evoluţiile de pe scena politică dintre Iran şi Statele Unite. Aşa au păţit în Cauzaz când ruşii le-au interzis ascensiunea pe vârful Elbrus din cauza conflictelor din zonă.


×
Subiecte în articol: america de nord vulcan
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close