Antena 3 CNN Actualitate Patapievici: Maneliştii vorbesc mai bine limba română decât moderatorii de emisiuni (VIDEO)

Patapievici: Maneliştii vorbesc mai bine limba română decât moderatorii de emisiuni (VIDEO)

Patapievici: Maneliştii vorbesc mai bine limba română decât moderatorii de emisiuni (VIDEO)
26 Feb 2010   •   18:20

Maneliştii vorbesc mai bine limba română decât o fac moderatorii de emisiuni. Este declaraţia făcută chiar de preşedintele Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici, într-un interviu acordat Mediafax. Singura şansă de a scăpa de manelizarea limbii române este ca românii să acorde mai multă atenţie limbii vorbite, mai spune Patapievici.

Limba română a suferit o degradare continuă după ani, este de părere preşedintele Institutului Cultural Român. Aşa se face că maneliştii au ajuns să articuleze cuvintele mai bine decât o fac o parte dintre moderatorii emisiunilor de divertisment.

"Uneori maneliştii pronunţă mai bine limba română în unele din manelele lor, ma rog, nu sunt specialist în domeniu, decât o fac unii moderatori de emisiuni de divertisment. E o degradare oribilă a limbii noastre", a afirmat Horia Roman Patapievci în interviul acordat Mediafax.

PATAPIEVICI DESPRE LIMBA ROMÂNĂ


Declaraţia lui Patapievici vine după ce preşedintele Traian Băsescu a afirmat, în cadrul unei discuţii despre problemele sociale ale rromilor, că 99% dintre români apreciază manelele şi obiceiurile acestei etni. Şeful statului a declarat că manelistul Adi Minune este un exemplu a integrare a romilor în societate.

Patapievici consideră că manelizarea limbii vorbite ar putea fi combătută nu cu ajutorul statului, ci cu ajutorul fiecărui român în parte.

BĂSESCU: 99% DINTRE ROMÂNI APRECIAZĂ MANELELE


Antena 3

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close