Antena 3 CNN Actualitate Patronii de restaurante dau în judecată Guvernul. Daniel Mischie, preşedinte HORA: ''Facem o acţiune în toată ţara''

Patronii de restaurante dau în judecată Guvernul. Daniel Mischie, preşedinte HORA: ''Facem o acţiune în toată ţara''

Patronii de restaurante au anunţat că dau în judecată Guvernul pentru restricţiile impuse pe perioada pandemiei. Cer despăgubiri pentru pierderile suferite în anul 2020, când activitatea lor a fost suspendată.

Patronii de restaurante dau în judecată Guvernul. Daniel Mischie, preşedinte HORA: ''Facem o acţiune în toată ţara''
Sursa foto: Guvernul României Facrbook/Pixabay
de Georgiana Adam    |    04 Feb 2021   •   00:30

Daniel Mischie, preşedintele organizaţiei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a iniţiat procedura legală pentru a da în judecată autorităţile pentru restricţionarea activităţii şi lipsa despăgubirilor.

Preşedintele HORA cere despăbugiri pentru daunele care i-au fost aduse de Guvern

„HORA a iniţiat procedura legală prin care vrem să dăm în judecată autorităţile şi urmăm procedura cu o casă de avocatură, în special pentru restricţionarea activităţii. Analizăm ce înseamnă acei 20% comparativ cu faptul că noi dorim să dăm în judecată autorităţile, şi mă refer la autorităţile centrale. Şi am început cu Prefectura şi continuăm cu Guvernul. Despăgubirile le vom cere de la Ministerul Finanţelor.  Noi facem o acţiune în toată ţara. Dacă statul vrea să rezolve criza sanitară prin închiderea industriei, atunci trebuie să despăgubească o anumită industrie.

Daniel Mischie: ''Statul trebuie să plătească''

Din moment ce ne-au închis, deși respectăm toate regulile impuse, credem că trebuie să fim despăgubiți. Noi nu avem nevoie astăzi de implicarea statului dacă ne lasă să funcționăm. Dar dacă statul vrea să rezolve criza sanitară prin închiderea unei industrii, atunci trebuie să despăgubească această industrie. Înțelegem că este o criză sanitară, înțelegem că trebuie să închidem, să funcționăm restricționat, dar nu putem să plătim tot noi pentru asta. Statul trebuie să plătească!”, a declarat Daniel Mischie în cadrul unei conferințe de presă.

 

×
Parteneri
Horoscop 29 mai 2023. Gemenii au o idee de milioane
x close