Antena 3 CNN Actualitate Patru hectare de păşune şi pădure, distruse într-un incendiu declanşat intenţionat

Patru hectare de păşune şi pădure, distruse într-un incendiu declanşat intenţionat

Patru hectare de păşune şi pădure, distruse într-un incendiu declanşat intenţionat
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Apr 2013   •   10:39

Patru hectare de păşune şi pădure tânără de brad au ars, vineri seară, într-un incendiu izbucnit în comuna Lunca de Jos, judeţul Harghita, pompierii stabilind că focul a fost pus intenţionat, conform Mediafax.
   
Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că incendiul a izbucnit în zona Valea Întunecoasă, în comuna Lunca de Jos.
   
La faţa locului s-au deplasat un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Miercurea Ciuc şi Grupa Operativă a ISU Harghita cu un autocamion şi o motopompă.
   
La sosirea pompierilor, incendiul, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ două hectare de păşune împădurită şi două hectare de pădure tânără de brad, era localizat de către lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii, evitându-se astfel propagarea la restul pădurii.
   
Incendiul a fost stins de pompieri după o intervenţie care a durat aproximativ cinci ore.

"Echipa care a făcut cercetarea la locul incendiului a stabilit că acesta s-a produs în urma folosirii intenţionate a sursei de aprindere, motiv pentru care poliţia va continua cercetările, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor", a precizat Alina Ciobotaru.
   
Pagubele provocate de flăcări au fost evaluate la 10.000 de lei.
   
Potrivit sursei citate, o parte a terenului incendiat aparţine composesoratului Tomeşti, cealaltă fiind proprietate privată. 

×
Subiecte în articol: padure incendiu hectare interventie ISU Harghita
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close