Antena 3 CNN Actualitate Pe cine preferă bucureștenii la Primăria Capitalei - sondaj CURS

Pe cine preferă bucureștenii la Primăria Capitalei - sondaj CURS

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de către CURS, pe un eșantion reprezentativ pentru populația Capitalei, bucureştenii se confruntă cu trei mari probleme.

Pe cine preferă bucureștenii la Primăria Capitalei - sondaj CURS
Sursa foto: sursă foto: Agerpres.ro
17 Feb 2020   •   18:27

Cea mai mare dintre ele este poluarea şi salubrizarea ineficientă, consideră 19% dintre bucureşteni. Iar pe locurile doi şi trei se află aglomeraţia şi situaţia din grădiniţe şi şcoli în procente de 13 şi 12 la sută.

În ceea ce priveşte marile proiecte de infrastructură demarate de actualul primarul General Gabriela Firea, bucureştenii sunt de părere că cele mai importante proiecte sunt: Spitalul Metropolitan, Noua sală Polivalentă, lărgirea Prelungirii Ghencea, podul rutier Petricani şi lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză.

Acelaşi sondaj arată că Gabriela Firea este considerată de bucureșteni ca fiind politicianul cel mai pregătit pentru funcția de Primar General. Astfel, 40% din cei chestionați considerând-o potrivită și foarte potrivită, în timp ce pe locul doi, la mare distanță, se află un fost Primar, şi anume Traian Băsescu, cu 29%. Iar pe locurile următoare se situează Nicușor Dan cu 26%, Rareș Bogdan cu 23%, Vlad Voiculescu cu 22% şi Victor Ponta cu un procent de doar 19%.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie pe un eșantion reprezentativ de 1067 persoane, iar marja de eroare este de plus/minus 3 la sută.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea sondaj curs
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close