Antena 3 CNN Actualitate Pe podul Basarab se circulă bine, dar sunt probleme cu semafoarele de la capete

Pe podul Basarab se circulă bine, dar sunt probleme cu semafoarele de la capete

Pe podul Basarab se circulă bine, dar sunt probleme cu semafoarele de la capete
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Iun 2011   •   21:48
A fost prima zi de muncă pentru Pasajul Basarab. Mii de bucureşteni au ales drumul la înălţime spre serviciu, dar au constat că, până la pasaj, te mănâncă aglomeraţia! Dacă pe podul Basarab se circulă lejer, la semafoarele de la capetele colosului de beton au stat la coadă. Explicaţia e simplă: momentan, semafoarele din zonă nu au fost corelate.

Specialiştii în trafic auto au făcut zeci de simulări. Toate cu un singur scop: să găsească punctele slabe ale felului în care a fost desenată circulaţia în zona Basarab.

În prima jumătate a zilei, pe pasajul Basarab au circulat 21.000 de maşini. Iar pînă seara, cel puţin la fel de multe. Aşa că e de înţeles că a apărut şi aglomeraţia. Specialiştii spun însă că ziua de azi, nu poate fi luată în calcul. Pasajul este nou, aşa că mulţi şoferi au trecut pe el din curiozitate.

Tocmai pentru a uşura accesul maşinilor către şi dinspre pasaj, au fost reasfaltate bulevardele din jur şi au fost introduse restricţii de parcare. Însă pe şoferi n-a reuşit să-i supere nimic. Au fost atît de uimiţi cât de repede au ajuns din Drumul Taberei în centru, încît nu au observat aglomeraţia.

Abia peste o săptămînă timpii de funcţionare a semafoarelor vor putea fi sincronizaţi în funcţie de numărul de maşini care vin dinspre zonele cele mai aglomerate, astfel încît să nu mai apară ambuteiaje.
 


×
Subiecte în articol: primaria trafic masini
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close