Antena 3 CNN Actualitate Pe urmele evazioniştilor. Autorităţile vor monta GPS-uri pe toate TIR-urile turceşti cu fructe şi legume care tranzitează România

Pe urmele evazioniştilor. Autorităţile vor monta GPS-uri pe toate TIR-urile turceşti cu fructe şi legume care tranzitează România

17 Iun 2013   •   23:32

Vor să ne scape cu GPS-ul de legumele toxice de pe piaţa neagră. Autorităţile române vor să monitorizeze toate  TIR-urile cu legume şi fructe turceşti care intră pe teritoriul ţării noastre. Astfel, vor să reducă evaziunea fiscală din sectorul legume - fructe şi să-i sprijine pe producătorii autohtoni care sunt sufocaţi de marfa turcească.

Poliţia de Frotieră se va asigura că niciun TIR turcesc nu intră pe teritoriul ţării noastre fără să aibă GPS. Iniţiativa aparţine Ministerului Agriculturii care doreşte astfel să se asigure că tiriştii turci nu descarcă marfa în România, ci doar ne tranzitează ţara, aşa cum spun când sunt întrebaţi.

România reprezintă o piaţă de desfacere importantă pentru producţia turcească de legume şi fructe. În fiecare an cumpărăm de la turci aproape 120 de mii de tone de legume, în valoare de peste 56 de milioane de euro. În timp ce noi nu trimitem către ei nici 10 la sută din această cantitate.

Aşa se face că Turcia este principalul furnizor de roşii, morcovi şi ceapă pentru ţara noastră.

Proiectul ar putea fi aplicat până la finalul aceastui an, iar costurile vor fi suportate de statul român.

Comercianţii de legume şi fructe de pe piaţa neagră păgubesc bugetul se stat cu aproape două miliarde şi jumătate de euro în fiecare an. Şi, mai grav, produsele lor, nefiind luate în evidenţă, nici nu pot fi verificate. Au fost situaţii în care legumele şi fructele venite din turcia erau pline de chimicale.


×
Subiecte în articol: comercianti

Sinteza Zilei

Florin Piersic, truc pentru o memorie ageră la orice vârstă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close