Antena 3 CNN Actualitate PENSII 2020. Premierul Orban anunță modificări la legea pensiilor

PENSII 2020. Premierul Orban anunță modificări la legea pensiilor

PENSII 2020. Ludovic Orban a precizat că programul de guvernare pe care-l va prezenta Parlamentului va fi modificat, în sensul că sunt eliminate obiectivele deja îndeplinite în cele 3 luni de guvernare și vor fi adăugate unele noi ce vor putea fi realizate fără a fi adoptate acte normative.

PENSII 2020. Premierul Orban anunță modificări la legea pensiilor
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.V    |    09 Feb 2020   •   09:45

PENSII 2020. „Programul de guvernare trebuie modificat, în primul rând, pentru faptul că foarte multe obiective din programul cu care ne-am prezentat în urmă cu 3 luni în fața Parlamentului au fost îndeplinite. Odată îndeplinite, nu are rost să îl mai păstrăm în programul de guvernare. Pe măsura analizei problematicii care există în cele 3 luni de guvernare am identificat obiective suplimentare pe care putem să le realizăm fără a adopta acte normative cu valoare de lege. Vom include aceste obiective. 

Creşterea punctului de pensie este prevăzută în Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Vom creşte pensiile, sigur că trebuie să urmărim cu mare atenţie evoluţia economiei, evoluţia încasărilor la bugetul de stat şi vom creşte pensiile. Noi am prevăzut sumele necesare pentru creşterea pensiilor. (…) În conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor are obligaţia de a prezenta un raport după şase luni privind evoluţia economiei şi, evident, evoluţia bugetului şi acest raport va fi baza tuturor deciziilor noastre” a spus prim-ministrul.”, a explicat Orban, potrivit Libertatea.

×
Subiecte în articol: PENSII 2020.
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close