Antena 3 CNN Actualitate Pentagonul, anunț important despre o bază aeriană strategică a României

Pentagonul, anunț important despre o bază aeriană strategică a României

Oficialii militari americani au marcat, marți, 19 septembrie, finalizarea unei modernizări de 34 de milioane de dolari la o bază strategică din centrul României, unde se cheltuiesc peste 100 de milioane de dolari pentru extinderea capacității Forțelor Aeriene Americane în sud-estul Europei, scrie Stars and Stripes.

Pentagonul, anunț important despre o bază aeriană strategică a României
Sursa foto: Hepta/ Andreea Alexandru
de Andreea Ştefan    |    20 Sep 2023   •   11:28

Publicația Pentagonului menționează că lucrările de la Baza Aeriană 71, cunoscută și sub numele de Campia Turzii, includ o nouă facilitate de operațiuni pentru escadrilă, hangar pentru avioane și amenajări de parcare, potrivit unui comunicat al Corpului Inginerilor Armatei SUA.

Facilitatea de operațiuni va fi folosită ca „creier” pentru planificarea și conducerea misiunilor US Air Force.

Între timp, un nou hangar pentru avioane de 14.000 de metri pătrați a fost proiectat pentru a găzdui mai multe avioane NATO.

”Aceste proiecte ajută la asigurarea că baza poate sprijini operațiunile aeronavelor și echipajelor din SUA și NATO”, se arată în declarație.

România a fost un punct focal pentru Pentagon, pentru intensificarea operațiunilor în regiunea Mării Negre.

Inițiativele de la Câmpia Turzii fac parte dintr-un program mai amplu de modernizare a Bazei Aeriene 71, care presupune alte nouă proiecte și depășește în total 100 de milioane de dolari.

Alte 220 de milioane de dolari au fost alocate de Pentagon în construcții ce au loc la alte instalații din România, inclusiv un teren de antrenament la sediul Grupului de Lupta NATO de la Cincu și la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, care servește ca principal hub al armatei americane în România.

Proiectele românești „contribuie la pregătirea și capacitatea de reacție a forțelor americane în Europa” și „consolidează apărarea colectivă și securitatea aliaților NATO”, a declarat marți Roger Vogler, șeful departamentului de inginerie și construcții al districtului Europa al Corpului.

Citește continuarea articolului pe site-ul radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor Pentagon baza aeriana
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close