Antena 3 CNN Actualitate Nave rusești în Marea Neagră, observate din satelit, la 30 de km de România! Radu Tudor: "Există lupte foarte serioase, sisteme de armament, nave de război"

Nave rusești în Marea Neagră, observate din satelit, la 30 de km de România! Radu Tudor: "Există lupte foarte serioase, sisteme de armament, nave de război"

Două nave de război ruseşti au fost observate din satelit, lângă insula Şerpilor. Una pare a fi o navă de debarcare.

Nave rusești în Marea Neagră, observate din satelit, la 30 de km de România! Radu Tudor: "Există lupte foarte serioase, sisteme de armament, nave de război"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    12 Mai 2022   •   09:34

Ministrul britanic al Apărării avertizează că, dacă Rusia va disloca rachete de croazieră strategice pe insula aflată la doar 40 de kilometri de România, atunci va domina toată partea de nord-vest a Mării Negre.

Radu Tudor, analist militar și realizator Antena 3 a explicat cât de mare poate fi pericolul pentru țara noastră.

"Pentru România este zona cea mai sensibilă. Nu doar prin prisma proximității și a distanței foarte mici între apele teritoriale românești și Insula Șerpilor, ci prin modul în care se desfășoară luptele.

În proximitatea Insulei Șerpilor a fost lovit și scufundat crucișătorul Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră. Tot într-un episod de luptă din jurul Insulei Șerpilor a fost scufundată și fregata Makarov, o altă nava importantă din flota Rusiei la Marea Neagră.

Pe Insula Șerpilor, Rusia invadatoare a plasat un sistem de rachete care, în mod evident, nu este destinat doar unui posibil atac asupra Ucrainei, pentru că este destul de îndepărtat de țărm și ei au deja anexată ilegal peninsula Crimeea. Așadar, în tot acest areal, foarte aproape de frontieră României și a NATO, există lupte foarte serioase, există sisteme de armament, nave de război care generează foarte multă îngrijorare", a explicat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: radu tudor nave rusești Marea Neagrã
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close