Antena 3 Actualitate Personalul din spital a ieșit în strada: ”Așa nu se mai poate!”

Personalul din spital a ieșit în strada: ”Așa nu se mai poate!”

de Laura Dinu    |    22 Oct 2020   •   15:20
Personalul din spital a ieșit în strada: ”Așa nu se mai poate!”

Personalul administrativ din spitale a ieșit în stradă. Zeci de oameni protestează în fața Ministerului Sănătății.

Sindicaliștii spun că discriminarea, nedreptatea și inechitatea continuă în sistemul sanitar și solicită să se pună capăt acestui lucru. 

Zeci de angajați din structurile tehnico-administrative din unitățile sanitare spun că sunt discriminați de foarte mulți ani. 

În acest moment, 3 reprezentanți TESA stau deja de vorbă cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

”Suntem aici deoarece dorim să fim percepuți ca o echipă, personalul nemedical și personalul medical trebuie să fie considerați de guvernanți o echipă. Suntem verigi ale aceluiași lanț fără de care nu se poate realiza actul medical în bune condiții. Nu o să putem să depășim această pandemie dacă în continuare personalul tehnico-administrativ, respectiv personalul TESA, rămâne pe anexa 8 administrativ a legii 153/2017, legea salarizării unitare.

Am fost excluși din anexa sănătate în mod abuziv, am fost excluși din regulamentul sporurilor, iar noi azi vrem să transmitem un mesaj: Așa nu se mai poate! Personalul din sănătate, toți cei care intră pe poarta spitalului, suntem cu toții o echipă, cu toții avem dreptul să fim protejați în egală măsură, actul medical nu se poate realiza dacă noi nu vom fi percepuți în acest fel!”, a declarat Odeta Veștenean, președintele TESA Sibiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close