Antena 3 CNN Actualitate Personalul din spital a ieșit în strada: ”Așa nu se mai poate!”

Personalul din spital a ieșit în strada: ”Așa nu se mai poate!”

Personalul administrativ din spitale a ieșit în stradă. Zeci de oameni protestează în fața Ministerului Sănătății.

Personalul din spital a ieșit în strada: ”Așa nu se mai poate!”
de Laura Dinu    |    22 Oct 2020   •   15:20

Sindicaliștii spun că discriminarea, nedreptatea și inechitatea continuă în sistemul sanitar și solicită să se pună capăt acestui lucru. 

Zeci de angajați din structurile tehnico-administrative din unitățile sanitare spun că sunt discriminați de foarte mulți ani. 

În acest moment, 3 reprezentanți TESA stau deja de vorbă cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

”Suntem aici deoarece dorim să fim percepuți ca o echipă, personalul nemedical și personalul medical trebuie să fie considerați de guvernanți o echipă. Suntem verigi ale aceluiași lanț fără de care nu se poate realiza actul medical în bune condiții. Nu o să putem să depășim această pandemie dacă în continuare personalul tehnico-administrativ, respectiv personalul TESA, rămâne pe anexa 8 administrativ a legii 153/2017, legea salarizării unitare.

Am fost excluși din anexa sănătate în mod abuziv, am fost excluși din regulamentul sporurilor, iar noi azi vrem să transmitem un mesaj: Așa nu se mai poate! Personalul din sănătate, toți cei care intră pe poarta spitalului, suntem cu toții o echipă, cu toții avem dreptul să fim protejați în egală măsură, actul medical nu se poate realiza dacă noi nu vom fi percepuți în acest fel!”, a declarat Odeta Veștenean, președintele TESA Sibiu.

×
Subiecte în articol: personal spital TESA
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close