Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.000 de autovehicule, blocate în nămeţi. Multe drumuri naţionale şi judeţene, încă închise

Peste 1.000 de autovehicule, blocate în nămeţi. Multe drumuri naţionale şi judeţene, încă închise

Peste 1.000 de autovehicule, blocate în nămeţi. Multe drumuri naţionale şi judeţene, încă închise
Sursa foto: Foto: Antena3
27 Ian 2012   •   10:09
Dacă aveţi imagini cu ninsorile din ultimele zile, sau dacă vreo persoană cunoscută se află blocată în zăpadă, scrieţi-ne pe adresa [email protected] sau pe pagina noastra de Facebook

Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore.  Autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, Alin Maghiar, purtător de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, 53 de drumuri naţionale sunt blocate total sau parţial, pentru deszăpezire.
   
Oficialul IGSU a afirmat că în cursul zilei de joi aproximativ 2.300 de persoane au fost salvate şi evacuate, dintre acestea 77 - din Afumaţi, Popeşti şi Şindriliţa - au fost cazate de autorităţile publice locale.
   
El a adăugat că 3.800 de oameni - poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, militari MApN, lucrători ai CNADNR - au participat la acţiunile din ultimele 24 de ore.
   
În cursul nopţii de joi spre vineri, militarii MApN şi pompierii militari au împărţit carburanţi, mâncare, apă şi ceai cald persoanelor din autovehiculele blocate.
   
Primul-ministru Emil Boc a anunţat, joi, că a dispus să se scoată de la Rezervele de stat apă minerală, apă plată şi conserve pentru a veni în sprijinul celor care se află blocaţi în trafic sau în adăposturi.
   
Câteva ore mai târziu, în videoconferinţa de la Palatul Victoria, premierul le-a cerut prefecţilor să se asigure că toate autoturismele blocate în trafic din cauza viscolului şi zăpezii au fost verificate şi nu este în pericol viaţa vreunui om.
   
Meteorologii au prelungit, joi, atenţionările de Cod Galben şi de Cod Portocaliu de ninsori abundente, viscol şi ger, valabile pentru zona de sud-est a Munteniei, respectiv pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, până vineri, la ora 12.00.

×
Subiecte în articol: drumuri inchise zapada nameti
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close