Antena 3 CNN Actualitate Peste 100.000 de români au de primit bani de la stat. Te afli printre ei?

Peste 100.000 de români au de primit bani de la stat. Te afli printre ei?

Peste 100.000 de români au de primit bani de la stat. Te afli printre ei?
Sursa foto: foto: Agerpres
26 Oct 2017   •   10:22

Ministerul Culturii și Identității Naționale a demarat procedurile premergătoare returnării sumelor de bani donate în vederea achiziționării sculpturii „Cumințenia Pământului” și reamintește că termenul limită până la care poate fi depusă cererea de restituire, pentru situațiile care presupun transmiterea unei astfel de cereri, este 31 octombrie 2017.

Persoanelor care au donat folosind următoarele mijloace, le va fi restituită suma donată fără a fi necesare alte proceduri:

·        prin virament (ordin de plată în lei/dispoziție de transfer valutar intrabancar și interbancar);

·        donații prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro cu plată prin card bancar;

·        transfer bancar electronic (internet banking);

·        prin SMS.

Persoanele care au donat prin depunere de numerar la sediile instituțiilor de credit și prin mandat poștal, sunt rugate să trimită la adresa [email protected], până la data de 31 octombrie 2017, o cerere de restituire (model atașat), însoțită de copii ale documentelor de plată și de documente justificative/dovada depunerii sumei solicitate, în conformitate cu prevederile HG nr. 1016/2016, art. 3 alin. (3).

Aceeași procedură este valabilă și pentru persoanele care, din diferite motive, nu mai dețin contul bancar din care au efectuat donația și doresc restituirea sumei într-un alt cont.

Notă: cu privire la procedura restituirii sumelor donate prin SMS, aceasta este descrisă în cuprinsul HG nr. 1016/2016:

Articolul 2 Sumele de bani provenind din SMS-uri şi din numerele liniilor de telefonie fixă, neîncasate până la data de 31 ianuarie 2017, nu vor mai fi transferate către Ministerul Culturii, urmând a fi returnate către donatori direct de către operatorii de telefonie mobilă.

Articolul 5(1) Pentru donaţiile provenite prin SMS, cursul valutar la care se va face returnarea sumei de 2 EUR către donatorul final este cel din data rectificării pe factură/bonusarea la numărul de telefon în cazul cartelei prepaid.

×
Subiecte în articol: cumintenia pamantului
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close