Antena 3 CNN Actualitate Peste o mie de persoane au participat la sjulba de Bobotează de la Drobeta Turnu Severin

Peste o mie de persoane au participat la sjulba de Bobotează de la Drobeta Turnu Severin

Peste o mie de persoane au participat la sjulba de Bobotează de la Drobeta Turnu Severin
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Ian 2013   •   15:43

Peste o mie de persoane care au participat la slujba de Bobotează, în Portul de la Dunăre din Drobeta Turnu Severin s-au îmbulzit să primească Agheasma Mare, Episcopia Severinului având pregătiţi 1.500 de litri de apă sfinţită, conform Mediafax.
   
Slujba de Bobotează în Portul de la Dunăre, din Drobeta Turnu Severin, a început duminică, la ora 11.30, unde preoţii bisericilor din oraş au ajuns după o procesiune de la Catedrala din centrul oraşului, aflată la aproximativ un kilometru de port.
   
Slujba, la care au participat, potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, peste o mie de oameni, a fost oficiată de către Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, însoţit de un înalt sobor de preoţi.
   
După ce a fost oficiată slujba, Episcopul Severinului şi Strehaiei a aruncat în Dunăre, de pe mal, o cruce  din lemn, care a fost recuperată de un tânăr, singurul care s-a încumetat să intre în apa fluviului.
   
Oamenii prezenţi la slujbă s-au îmbulzit când a început distribuirea Agheasmei Mari, s-au împins peste gardurile Jandarmeriei, iar unii s-au strecurat printre garduri ca să ajungă la butoaiele de câte 200 de litri în care era apa sfinţită şi la busuioc.
   
În cele din urmă jandarmii au restabilit ordinea în Portul Drobeta Turnu Severin, fără să fie înregistrate incidente.
   
Potrivit reprezentanţilor Episcopiei Severinului şi Strehaiei, pentru slujba de Bobotează au fost pregătiţi 1.500 de litri de apă sfinţită, credincioşii putând să o ia şi din biserici, până în data de 13 ianuarie.

×
Subiecte în articol: Boboteaza slujba Dunare port credinciosi
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close