Antena 3 CNN Actualitate Petrolier capturat de pirați în vestul Africii: 15 marinari au fost răpiți de pe vas. MAE: Nu existau români la bordul acestuia

Petrolier capturat de pirați în vestul Africii: 15 marinari au fost răpiți de pe vas. MAE: Nu existau români la bordul acestuia

Un tanc de produse chimice construit în 2016 a fost capturat, joi, la 210 de mile marine de Cotonou, Benin. 15 membri ai echipajului sunt răpiți, conform unui comunicat oficial al companiei care deține vasul. MAE precizează că la bordul navei „Davide B” nu au fost cetățeni români. Un vas cu navigatori ar fi fost răpit în largul coastelor statului Benin, iar presa a scris că era o navă cu români.

Petrolier capturat de pirați în vestul Africii: 15 marinari au fost răpiți de pe vas. MAE: Nu existau români la bordul acestuia
Sursa foto: marinetraffic.com
de Georgiana Adam    |    12 Mar 2021   •   20:19

Conform Dryad Global, cisterna Davide B construită în 2016, de 19.800 dwt, operată de compania olandeză De Poli Shipmanagement, a fost capturată de nouă bărbați înarmați. Echipajul vasului era format din 21 de persoane, însă, deocamdată, nu se cunosc date despre identitatea marinarilor capturați de piraţi.

De Poli a confirmat că 15 membri au fost luați de pe navă, iar restul de șase sunt în siguranță și au rămas la bord. Nava se află sub pavilion Malta. Nava a plecat din portul din Kiel, Germania, pe 21 februarie 2021, destinația finală nefiind comunicată.

„Societatea De Poli Shipmanagement este foarte îngrijorată de atacul asupra navei sale și a navigatorilor săi. Principala prioritate a companiei este acum de a stabili contactul cu echipajul dispărut pentru a asigura eliberarea lor cât mai rapidă și sigură.

Echipa de intervenție în caz de urgență a De Poli Shipmanagement este în legătură cu toate autoritățile care au fost notificate imediat după incidentul care a avut loc la ora 15.00 UTC joi. Compania este în contact strâns cu familiile navigatorilor pentru a-i sprijini în acest moment extrem de dificil ”, a precizat compania într-un comunicat.

MAE: Nu existau marinari români la bord

"În continuarea Precizărilor de presă emise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) în cursul zilei de astăzi cu privire la incidentul produs la data de 11 martie 2021, în largul coastelor statului Benin, în care a fost implicată nava „Davide B”, MAE face următoarele precizări:

Celula de Criză interinstituțională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgență o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor potențial implicate și întreprinderea acțiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor și informațiilor obținute, MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români. Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane", precizează MAE într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: petrolier romani bord capturat pirati
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close