Antena 3 CNN Actualitate O nouă plajă a fost inaugurată pe litoralul românesc. Are 23 de hectare și cel mai fin nisip | Ministrul Mediului: "Beneficii pentru activitatea turistică"

O nouă plajă a fost inaugurată pe litoralul românesc. Are 23 de hectare și cel mai fin nisip | Ministrul Mediului: "Beneficii pentru activitatea turistică"

Ministrul Mediului a anunțat inaugurarea unei plaje noi pe litoralul românesc. Are 23 de hectare și cel mai fin nisip.

O nouă plajă a fost inaugurată pe litoralul românesc. Are 23 de hectare și cel mai fin nisip | Ministrul Mediului: "Beneficii pentru activitatea turistică"
Sursa foto: Facebook I Mircea Fechet
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2024   •   11:13

Pe litoralul românesc, schimbările sunt constante, iar ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a comunicat pe platforma Facebook deschiderea unei plaje noi la Eforie Sud.

Această plajă proaspăt inaugurată se întinde pe o suprafață de 23 de hectare și se remarcă prin prezența celui mai fin nisip de-a lungul întregului litoral românesc.

În GALERIA FOTO puteți urmări mai multe imagini cu noua plajă inaugurată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Este de așteptat ca această plajă să fie deschisă publicului în timpul acestei veri.

Denumită simplu "Noua plajă pe litoralul românesc", aceasta se caracterizează prin lungimea sa de aproape șase kilometri și lățimea de peste o sută de metri.

Construcția sa a implicat utilizarea a peste trei milioane de metri cubi de nisip extras din largul mării.

"Sunt gata lucrările pentru Lotul 4 – Agigea și Lotul 5 – Eforie, din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere și extinderea plajelor din sudul litoralului românesc.

Scopul proiectului este adaptarea la schimbările climatice, protejarea țărmului de eroziune, revigorarea ecosistemului marin, protejarea biodiversității și dezvoltarea durabilă a litoralului românesc”, a scris Mircea Fechet în postarea sa.

De asemenea, ministrul Mediului a punctat și beneficiile aduse de inaugurarea plajei, printre care se numără dezvoltarea economică și activitatea turistică a județului Constanța și, implicit, a localității Eforie.

"La Eforie, discutăm de o plajă care în anii trecuți nici nu a existat, marea ajungea până la dig.

Astăzi, putem spune că 23 de hectare vor fi date în folosință. Asta înseamnă nu doar beneficii de mediu, dar și pentru activitatea economică și turistică a județului Constanța și a localității Eforie.

Nu doar am restaurat niște habitate marine, dar atât la Eforie, cât și la Agigea, lucrurile avansează așa cum trebuie. După refacerea plajelor, ele vor fi date în folosință, închiriate, iar oamenii se vor putea bucura de ele.

Licitațiile vor avea loc de îndată ce va fi gata documentația cadastrală.

Pe parcursul zilei voi avea întâlniri atât cu instituțiile deconcentrate din MMAP, cât și cu organizațiile de management al destinațiilor de turism cu care mă voi consulta pe acest subiect”, a mai spus Mircea Fechet.

×
Subiecte în articol: plajă nouă agigea Ministerul Mediului
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close