Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile pregătesc plajele pentru sezonul rece! În Mamaia, Constanţa, Costineşti şi Eforie a început montarea panourilor de stuf

Autorităţile pregătesc plajele pentru sezonul rece! În Mamaia, Constanţa, Costineşti şi Eforie a început montarea panourilor de stuf

A început montarea panourilor de stuf care împiedică nisipul să fie spulberat pe plajele din Mamaia, Constanţa, Costineşti şi Eforie.

Autorităţile pregătesc plajele pentru sezonul rece! În Mamaia, Constanţa, Costineşti şi Eforie a început montarea panourilor de stuf
Sursa foto: Apele Romane Dobrogea-Litoral/ Facebook
de Silvia Preda    |    12 Oct 2023   •   16:59

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) transmit că aceste panouri oferă şi adăpost pentru diversele specii de plante şi vieţuitoare. 

"Ca în fiecare an, pentru conservarea plajelor și pentru a proteja nisipul de vânturile puternice ale sezonului rece, am început montarea unor panouri speciale de stuf în câteva dintre stațiunile de pe litoralul românesc.

Aceste panouri nu numai că împiedică nisipul să fie spulberat, dar și susțin biodiversitatea locală, oferind un adăpost important pentru diversele specii de plante și viețuitoare care fac parte din ecosistem.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Panourile de stuf sunt amplasate la sfârșitul sezonului estival în zonele cu eroziune eoliană accentuată", au transmis reprezentanţii ABADL. 

Panourile de stuf au fost montate în staţiunile Mamaia, Constanţa, Costineşti şi Eforie. 

"În fiecare sezon rece, monitorizăm atent plajele, intervenind cu utilaje specifice după furtuni pentru a menţine integritatea gardurilor de stuf şi pentru a îndepărta nisipul acumulat", au mai transmis reprezentanţii ABADL.

Pregătim plajele noastre pentru sezonul rece! Dragă comunitate a iubitorilor de mare, Cu toții știm că fiecare...

Publicată de Apele Romane Dobrogea-Litoral pe Joi, 12 octombrie 2023

×
Subiecte în articol: plaje Mamaia Constanța Costinesti eforie stuf
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close