Antena 3 CNN Actualitate PMB renunță la taxa Oxigen. Ce se întâmplă cu banii celor care au achiziționat deja o vinietă

PMB renunță la taxa Oxigen. Ce se întâmplă cu banii celor care au achiziționat deja o vinietă

Potrivit oficialilor Municipalității, vinieta ecologică și inclusiv restricțiile din zona centrală au fost abrogate prin votul Consiliului General al Municipiului București (CGMB)

PMB renunță la taxa Oxigen. Ce se întâmplă cu banii celor care au achiziționat deja o vinietă
Sursa foto: pixabay.com
24 Mar 2020   •   11:34

 În ceea ce privește vinietele achizitonate până în prezent, contravaloarea acestora va fi returnată, anunță Municipalitatea.

„Am inițiat acel proiect pentru a veni în sprijinul și completarea măsurilor luate de Primăria Capitalei pentru a îmbunătăți calitatea aerului. În timpul dezbaterii publice privind introducerea vinietei ecologice, cei mai mulți dintre bucureșteni nu s-au opus măsurilor. Cu toate acestea, după intrarea în vigoare a actului normativ, respectiv dată de 01 ianuarie, au apărut foarte mulți contestatari ai proiectului, iar unii dintre aceștia au depus plângeri prealabile, solicitând în instanța anularea hotărârii pentru introducerea măsurii antipoluare. Prin urmare, am realizat – la acel moment - o consultare publică, iar 85% dintre respondenți au susținut anularea restricțiilor de circulație și a vinietei. De asemenea, au fost înregistrate și 441 de plângeri prealabile formulate de cetățeni sau organizații, care cer în instanța anularea hotărârii privind introducerea vinietei”, a spus primarul general, Gabriela Firea.

Edilul spune că nu abandonează proiectul Oxigen în sine.

„Continuăm cu o mulțime de alte măsuri – unele sunt deja începute, altele în plan – altele au avut etape pilot și dorim extinderea lor, pentru că au înregistrat succes, așadar lucrăm la acest capitol în continuare - pe mai multe planuri. Este doar o bătălie pe care va trebui, poate, să o regândim, războiul cu poluarea continuă”, a spus Firea.

Primăria Capitalei arată că va derula în continuare proiecte pentru achiziția de mijloace de transport în comun nepoluante, eliminarea autoturismelor intens poluatoare din traficul bucureștean prin extinderea programului de eco-vouchere, proiectele care privesc construirea de parcări de tip park&rîde la intrările în oraș, proiectele pentru amenajarea pistelor de biciclete, plantarea copacilor, dar și realizarea Centurii verzi – proiect care depinde parțial de alte instituții ale statului. 

Sursa: Mediafax

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close