Antena 3 CNN Actualitate PNL cere interzicerea liberării condiționate a criminalilor, pentru a evita cazuri precum cel al tinerei incendiate la Mehedinți

PNL cere interzicerea liberării condiționate a criminalilor, pentru a evita cazuri precum cel al tinerei incendiate la Mehedinți

PNL a solicitat, luni, punerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și votarea în regim de urgență a proiectului de lege care interzice liberarea condiționată a criminalilor.

PNL cere interzicerea liberării condiționate a criminalilor, pentru a evita cazuri precum cel al tinerei incendiate la Mehedinți
15 Iun 2020   •   16:40

Liderul deputaților liberali, Florin Roman, susține că acest proiect este amânat de mai bine de zece luni.

​„Dacă săptămâna trecută acest proiect ar fi fost adoptat, situația de la Mehedinți unde un criminal în serie a incendiat o tânără pe care a șantajat-o, pe care a amenințat-o nu s-ar fi întâmplat.

Parlamentul României este obligat să voteze în procedură de urgență acest de lege care în principiu înseamnă interzicerea liberării condiționate pentru criminali, pentru cei care ucid cu sânge rece, pentru cei care ucid copii”, a spus Roman.

Criminalul în serie despre care vorbește Roman se numește Ion Turnagiu (46 de ani). El a incendiat, săptămâna trecută, o tânără în vârstă de 17 ani după ce aceasta a depus o plângere la poliţie pentru viol.

Bărbatul a fost eliberat condiţionat din închisoare în mai anul trecut, după ce Tribunalul Mehedinţi a considerat că acesta îndeplineşte condiţiile de liberare, chiar dacă fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru cinci crime, pe care le-a săvârşit în 1993, la vârsta de 18 ani.

×
Subiecte în articol: PNL eliberare conditionata
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close