Antena 3 CNN Actualitate Podul suspendat peste Dunăre, deschis cu mare fast, a rezistat doar o lună. Au apărut denivelări în asfalt

Podul suspendat peste Dunăre, deschis cu mare fast, a rezistat doar o lună. Au apărut denivelări în asfalt

Asfaltul podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila, inaugurat pe 7 iulie 2023, prezintă deja denivelări. Directorul CNAIR dă vina pe circulația autovehiculelor de șapte tone.

Podul suspendat peste Dunăre, deschis cu mare fast, a rezistat doar o lună. Au apărut denivelări în asfalt
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Sorin Pana
de Ioana Mircea    |    11 Aug 2023   •   23:04

Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a declarat astăzi că denivelările apărute în asfaltul de pe podul suspendat peste Dunăre sunt generate de nerespectarea restricțiilor de tonaj de 7,5 tone, impuse în zilele caniculare.

"Pe rampa de acces au apărut nişte denivelări. În principal, au fost identificate cauzele pentru care ele s-au produs, vorbesc aici despre o depăşire de tonaj. Știţi că am avut o perioadă de vreme caniculară, iar în acele momente noi am impus restricţii de tonaj la 7,5 tone, restricţii care nu au fost respectate de operatorii economici care se ocupă de transportul de mărfuri.

Citește și: Nicolae Ciucă, la inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila: "Este un motiv de mândrie națională"

Aceste mici deficienţe vor fi remediate de către antreprenorul lucrării, astfel încât, la momentul recepţiei, la terminarea lucrărilor, nu vor mai fi niciun fel de probleme", a declarat Cristian Pistol.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră. Acesta a fost inaugurat pe 7 iulie în prezența preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, premierului Marcel Ciolacu, dar şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că se vor face verificări şi se va stabili motivul care a dus la apariţia de denivelări pe podul peste Dunăre, precizând că lucrarea este în garanţie.

"Aceste instituţii, fie că e vorba de ISCTR (nr. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier), trebuie să verifice. Ştiu că domnul Pistol a făcut o cerere către ISCTR de acest tip. Această lucrare este în garanţie, aşa cum bine ştiţi, şi această asociere trebuie să remedieze toate aceste probleme, mai ales că ne aflăm în perioada în care trebuie să demonteze macaralele, trebuie să termine drumul de pod, până la Jijila, care trebuie terminat, aşa cum bine ştiţi, până la sfârşitul acestui an", a declarat ministrul Transporturilor, potrivit stiripesurse.ro.

×
Subiecte în articol: pod dunare Brăila
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close