Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă, la inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila: "Este un motiv de mândrie națională"

Nicolae Ciucă, la inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila: "Este un motiv de mândrie națională"

Podul de la Brăila, cel mai lung pod suspendat din România, a fost inaugurat astăzi, iar printre oficialitățile care au participat la marea deschidere se numără și Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, la inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila: "Este un motiv de mândrie națională"
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2023   •   12:56

Cel mai scump obiectiv de infrastructură realizat în ultimii 30 de ani în România este inaugurat la Brăila. Podul peste Dunăre va fi deschis circulației rutiere începând de azi, de la ora 13.00. Deocamdată, podul va fi deschis doar pe timpul zilei. La eveniment a participat și Nicolae Ciucă care a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați în realizarea celui mai impresionant proiect de infrastructura. 

"Avem astăzi șansa să pășim pe cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa. Este cel mai importat și complex proiect de infrastructură de după 1989. S-au investit aici multe resurse, s-a muncit mult și iată că a ieșit un lucru trainic. 

Îi felicit pe toți cei care au contribuit la această lucrare de mare anvergură. Îi felicit pe partenerii din Japonia și Italia. Îl felicit pe ministrul Transporturilor și pe colegii săi care s-au preocupat de finalizarea acestei lucrări și pe cei care au lăsat aici o parte din energia lor. 

Citește și: Podul peste Dunăre de la Brăila, inaugurat cu fast. Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, prezenți la marea deschidere

 Este un motiv de mândrie națională. România împreună cu sprijinul de care are parte realizează obiective de mare anvergură care nu au rămas uitate în sertar.

Toți cei implicați au demonstrat că România poate construi serios, eficient și chiar spectaculos. Pe lângă energia fiecărui om, sunt puse în această lucrare 20.000 de tone de oțel pentru 86 de tronsoane de cablier. Acestea au fost furnizate de Combinatul din Galați, iar construcția segmentelor a fost realizată la Brăila. 

Avem astfel un exemplu de colaborare regională cu sprijin european pentru un proiect de mare utilizate în zona Dunării de Jos. Așa trebuie să facem în toate regiunile țării. Avem banii necesari pentru a schimba România. Este nevoie de responsabilitate și de o voință de oțel în instituție și societate", a declarat Nicolae Ciucă. 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă podul de la Brăila
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close