Antena 3 CNN Actualitate Podul Mare din Parcul Cișmigiu va fi refăcut. Lucrarea va dura 9 luni şi va costa 2,2 milioane de lei

Podul Mare din Parcul Cișmigiu va fi refăcut. Lucrarea va dura 9 luni şi va costa 2,2 milioane de lei

Primăria Capitalei a anunțat astăzi că va repara "Podul Mare" din Cișmigiu, unul dintre cele mai vechi parcuri din Bucureşti. Reparaţiile vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar durata de execuţie a lucrărilor va fi de 9 luni.

Podul Mare din Parcul Cișmigiu va fi refăcut. Lucrarea va dura 9 luni şi va costa 2,2 milioane de lei
Sursa foto: colaj Inquam Photos / Octav Ganea
de Iulia Gorgorin    |    03 Mai 2022   •   23:41

Cişmigiu, cel mai frumos parc al Capitalei, situat în mijlocul oraşului a ajuns într-o stare deplorabilă.

Bănci rupte, statui murdare, locuri de joacă ruginite, gropi în asfalt şi poduri aproape dărmâtate. 

Cândva, era o mândrie a Capitalei, cu puncte turistice importante, pentru oricine ajungea în Bucureşti. 

Situat în faţa Primăriei Generale a Capitalei, peisajul din Parcul Cişmigiu este dezolant, deşi ar fi trebuit să fie un loc de refugiu şi de relaxare.

Potrivit unui comunicat al instituției, Primăria Municipiului București a atribuit marți contractul pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu.

"La propunerea Primarului General, Nicușor Dan, Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de astăzi Proiectul de Hotărâre privind transmiterea, cu titlu gratuit, de către ALPAB către Direcția Investiții din cadrul Primăriei Capitalei, a documentației tehnico – economice aferente obiectivului de investiții ”Pod – Număr de inventar 1111264 din Parcul Cișmigiu” în vederea executării lucrărilor de reparații capitale și a obiectivului de investiții ”Reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu”.

Proiectul a  fost adoptat cu 49 de voturi pentru și un vot împotrivă.

Având în vedere faptul că ALPAB nu are fonduri suficiente pentru execuția reparațiilor la Podul Mare din parcul Cișmigiu, pod extrem de degradat, un real pericol pentru siguranța cetățenilor, PMB va face lucrările necesare prin Direcția de Investiții.

Pentru realizarea lucrărilor, a fost necesară transmiterea, cu titlu gratuit, a documentației indicatorilor tehnico – economici de la ALPAB către Direcția Investiții din cadrul PMB.

Lucrările se vor face cu protejarea valorilor arhitectural-urbanistice, istorice și de mediu natural, astfel încât aspectul arhitectural, volumetria, materialele și culorile originale ale podului să rămână neschimbate.

Podul Mare, amplasat între Aleea Magnoliei și Aleea Platanului, asigură traversarea pietonală a lacului Cișmigiu.

Astfel, valoarea totală a lucrărilor de reparație a Podului Mare este de 3.328.047,33 lei cu TVA inclus, iar durata de execuție a lucrărilor este de 8 luni", se arată în comunicatul transmis marţi de Primăria Municipiului Bucureşti.
 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close