Antena 3 CNN Actualitate Politicianul-avocat Valeriu Stoica câştigă cât 13.332 de profesori din afaceri cu statul

Politicianul-avocat Valeriu Stoica câştigă cât 13.332 de profesori din afaceri cu statul

Politicianul-avocat Valeriu Stoica câştigă cât 13.332 de profesori din afaceri cu statul
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Aug 2012   •   22:14

Mihai Gâdea a prezentat în cadrul ediţiei de joi seară a emisiunii "Sinteza Zilei" cât a câştigat de-a lungul anilor membrul PDL Valeriu Stoica din afacerile cu statul, chiar dacă acesta s-a aflat pentru mult timp în vârful structurilor de putere în timpul Guvernului Boc şi Ungureanu, ceea ce, cel puţin moralmente este inacceptabil şi incompatibil, spun invitaţii din platou.

Este vorba despre contracte de asistenţă, consultanţă şi reprezentare juridică încheiate de firma sa de avocatură, Stoica şi Asociaţii, cu diverse instituţii publice, precum:  Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Poşta Română, Ministerul Comunicaţiilor, Imprimeria Naţională, şi altele.

Valoarea acestor contracte, cumulată, poate ajunge la milioane de euro, şi, dacă ar fi să comparăm, poate însemna "contravaloarea salariilor a 13.332 de profesori", spune Mihai Gâdea la Antena 3.



Potrivit preşedintelui Grupului de Investigaţii Politice Mugur Ciuvică, mai nou, pedelistul Valeriu Stoica a devenit şi avocatul SRI.

Valeriu Stoica nu s-a identificat dintotdeauna cu ideologia partidului din care face acum parte şi pe care îl critica destul de aspru în anul 2000, când spunea pentru Adevărul, în 11 septembrie, că "PD nu este un partid politic, ci un sistem clientelar, care a apărut rupându-se din FSN, deci are acelaşi trunchi ca si PSDR".



Nici Traian Băsescu nu s-a sustras criticilor lui Valeriu Stoica, care spunea în 16 septembrie 1999 că Traian Băsescu este "un politician cu orgolii mărunte, aflat în căutare de popularitate ieftină".



"Atitudini cum sunt cele ale lui Traian Băsescu, care duc la disensiuni nedorite în coaliţie nu pot fi tolerate", mai spunea Valeriu Stoica în 1999.





×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close