Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii, "fraţi" cu hoţii. Oamenii legii îşi negociau "salariul" cu şefii reţelei

Poliţiştii, "fraţi" cu hoţii. Oamenii legii îşi negociau "salariul" cu şefii reţelei

Poliţiştii, "fraţi" cu hoţii. Oamenii legii îşi negociau "salariul" cu şefii reţelei
Sursa foto: Foto: switched.com
de M.Z.    |    20 Mar 2012   •   21:52

Hoţii şi poliţiştii s-au făcut fraţi în portul Constanţa. 15 lucrători de poliţie au fost reţinuţi într-un dosar de furt masiv la principala poartă maritimă a ţării. Jefuitorii îi angajau pe post de antemergători pentru TIR-urile pline cu marfă furată.

În portul Constanţa există o adevărată "caracatiţă" mafiotă cu reguli stricte, susţinută de poliţişti din IPJ, de la transporturi maritime şi de la garda de coastă.

"Este vorba de un triumvirat, sunt trei care coordonează subgrupările de hoţi, dar foarte atent. Nu se pot călca în picioare când intră la furat", a declarat Theodor Niţă, procuror la Parchetul Tribunalului Constanţa.

Până acum au fost reţinuţi 15 poliţişti. Pentru 50 sau 100 de lei pe tură, ei le vindeau hoţilor programul de pază şi patrulare din zona portului.

Anchetatorii spun că este imposibil de estimat cât se fură în portul Constanţa, mai ales că poliţiştii au grijă ca hoţii să nu lase urme. În portul Constanţa se fură de la fier vechi până la cereale sau îngrăşăminte, cu duba şi camionul. Drumul este deschis cu girofaruri, chiar de maşina de poliţie.

Poliţiştii aveau rol de simpli executanţi. Ca să câştige mai mult, îşi negociau "salariul" cu şefii reţelei.

Acum, 57 de membri ai reţelei printre care şi poliţişti au fost reţinuţi pentru furt calificat şi corupţie. Procurorii au cerut arestare lor preventivă pentru 29 de zile.



×
Subiecte în articol: politisti hoti fura fier vechi bani
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close