Antena 3 Actualitate Polițiștii români ar putea fi dotați cu camere video personale

Polițiștii români ar putea fi dotați cu camere video personale

12 Iun 2017   •   18:34
Polițiștii români ar putea fi dotați cu camere video personale
Sursa foto: Foto: Facebook/Politia Romana

Poliția Română a lansat un proiect-pilot prin care polițiștii din structurile de siguranță și ordine publică dar și cei de la rutieră vor purta o cameră video și audio, astfel încât discuțiile cu cetățenii să fie înregistrate și stocate. Pentru început, acesta va fi implementat în două municipii reședință de județ, scrie Jurnalul Național.

”Din punctul nostru de vedere, este un proiect util, dar rămâne de văzut și părerea polițiștilor din trafic pentru că ei sunt cei care vor folosi aceste echipamente. Rămâne de stabilit cum se va face stocarea acestor imagini, rămâne de spus și care este perioada de stocare a acestora și în ce condiții, de asemenea, trebuie văzut și care este legislația în vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Aceste filmări pot fi folosite în instanță, rolul lor fiind să îl protejeze atât pe polițist, cât și pe cetățean, pentru că sunt situații în care este nevoie și de o filmare, nu numai de o declarație”, a explicat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close