Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Dacă Diaconescu va plăti cei 45 milioane euro, îi vom acorda ca împrumut de salvgardare

Ponta: Dacă Diaconescu va plăti cei 45 milioane euro, îi vom acorda ca împrumut de salvgardare

Ponta: Dacă Diaconescu va plăti cei 45 milioane euro, îi vom acorda ca împrumut de salvgardare
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    25 Sep 2012   •   15:01

Suma de 45 de milioane pentru pachetul majoritar de acţiuni la Oltchim, dacă va fi plătită de Dan Diaconescu, va putea fi acordată sub formă de împrumut de salvgardare pentru o perioadă de cel mult şase luni, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

"Cei 45 de milioane de euro, dacă Dan Diaconescu va plăti preţul de adjudecare a acţiunilor, asta a fost discuţia în Ministerul Economiei şi OPSPI, şi au susţinerea mea, pot să fie acordaţi ca împrumut de salvgardare pentru funcţionarea combinatului, pentru o perioadă de cel mult şase luni, până la semnarea transferului de acţiuni, pentru că după aceea ar fi ajutor de stat. Există, pentru a-i acorda ca împrumut MECMA şi OPSPI, condiţia prealabilă să fie plătiţi de Dan Diaconescu. Când sunt plătiţi, îi putem împrumuta pentru funcţionarea combinatului", a spus Ponta.

Guvernul va numi o nouă echipă de management, un administrator special şi va relua procedura de privatizare la Oltchim, în situaţia în care contractul de vânzare-cumpărare al acţiunilor nu va fi semnat, a anunţat Ponta.




×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close