Antena 3 CNN Actualitate Ponta, dezvăluire în dosarul lui Tăriceanu. Ce îl informase SRI

Ponta, dezvăluire în dosarul lui Tăriceanu. Ce îl informase SRI

Ponta, dezvăluire în dosarul lui Tăriceanu. Ce îl informase SRI
Sursa foto: sursa foto: Agerpres
07 Mar 2017   •   07:52

Fostul premier Victor Ponta a declarat, ca martor, în dosarul de favorizare a făptuitorului în care este judecat Călin Popescu Tăriceanu, că a rupt relaţia cu omul de afaceri Remus Truică după ce a fost sesizat de SRI că acesta are probleme, potrivit News.ro.

„După ce am devenit prim-ministru am evitat să mă mai văd cu Truică, deoarece am fost informat de SRI că sunt probleme cu acesta, fără a primi alte detalii“, a mai arătat Ponta.

Citeşte şi: Cum a fost „trădat” Tăriceanu de fosta sa soție în fața procurorilor

În 6 iulie 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat tot de mărturie mincinoasă.

Omul de afaceri Remus Truică a spus, la Antena 3, că procurorii au făcut presiuni asupra lui, ca să-l denunțe la DNA pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

”Am discutat cu doi procurori de la DNA Brașov”, a spus omul de afaceri Remus Truică, joi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Omul de afaceri susține că doi procurori cu care a vorbit i-ar fi spus că, dacă îl denunță pe șeful Senatului, numărul doi din stat, situația lui se va ”îmbunătăți”.

”A fost pe față propunerea. Mi s-a spus că, în măsura în care voi denunța, pot fi unul din cei mai buni prieteni ai justiției, situația mea se va îmbunătăți”, susține omul de afaceri.

Întrebat cine sunt procurorii cu care a vorbit, Truică a spus că nu știe dacă este să le dea numele, însă a vorbit despre procurorul-șef de la DNA Brașov și un alt procuror, tot de la Brașov.

”Dosarul de la Brașov s-a vrut doar o metodă, pentru a se ajunge în altă parte”, a continuat Truică.

 

×
Subiecte în articol: DNA remus truica Victor Ponta
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close