Ponta îi răspunde lui Emil Boc: Să facă bine să încaseze taxele, să nu mai fie ridicol

de L.D.    |    07 Ian 2013   •   21:37
Ponta îi răspunde lui Emil Boc: Să facă bine să încaseze taxele, să nu mai fie ridicol Foto: Agerpres

Guvernul se va reuni miercuri în şedinţă, iar ordonanţa privind indexarea taxelor şi impozitelor locale va fi publicată în aceeaşi zi în Monitorul Oficial, a declarat, luni seara, premierul Victor Ponta, scrie Mediafax.
   
Acesta a susţinut din nou că era necesar ca în prealabil să fie promulgată Legea prin care Guvernul este abilitat să emită ordonanţe şi a arătat că primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, ar fi trebuit să cunoscă situaţia, precizând totodată că nu i-a transmis vreun reproş preşedintelui Traian Băsescu, ci a explicat problema.
   
"Nu a fost un reproş la adresa preşedintelui", a spus Ponta un post de televiziune.
   
Premierul  a declarat, luni, că atât Guvernul cât şi preşedintele au acţionat egal şi constituţional în legătură cu OG privind taxele, menţionând că sigurul care nu a acţionat astfel este Emil Boc, şi precizând că acordul de coabitare nu va fi rupt.
   
Ponta a spus că atât preşedintele cât şi Guvernul au acţionat legal şi constituţional legat de OG privind taxele.
   
"Preşedintele a procedat constituţional şi legal promulgând Legea de abilitare vineri. Guvernul a procedat legal şi constituţional, nu putea emite ordonanţe simple până nu avea legea promulgată. Singurul care a  procedat nelegal, neconstituţional şi stupid e domnul Boc, care nu are nicio scuză că nu cunoaşte procedura. El, fiind şi premier, să iasă cu această prostie duminică...Întrebaţi-l pe el de ce nu a înţeles cum se procedează", a spus Ponta.
  
Întrebat dacă se va rupe acordul care stabileşte coabitarea, Ponta a răspuns negativ.
 
El i-a transmis lui Emil Boc să "facă bine" şi să-şi încaseze taxele şi i-a cerut să nu mai fie "ridicol".
   
"Emil Boc să facă bine să-şi încaseze taxele. Dacă nu vrea, e problema sa, dar va veni Curtea de Conturi la el. Ştiu că se reinventează politic, că e bătălie în PDL, dar să nu mai fie ridicol", a spus Ponta.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close