Antena 3 CNN Actualitate Povestea "Mumiei din Carpaţi", singura mumie din România

Povestea "Mumiei din Carpaţi", singura mumie din România

Povestea "Mumiei din Carpaţi", singura mumie din România
Sursa foto: Foto: VideoNews
11 Oct 2015   •   12:33

Mumia din Carpaţi există şi se află la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti! E vorba de Costică, un cerşetor, care în anii 1920 a fost mumificat de celebrul legist Mina Minovici printr-o metodă miraculoasă. 

 
Bătrînul cerşetor se conservă de mai bine de 90 de ani, precum mumiile din piramidele egiptene sau sfintele moaşte ale Ortodoxiei. 
 
Legenda aceasta a fost cea care i-a mânat pe reporterii britanici de la Discovery să vină la Bucuresti să-l filmeze pe Costică, în ideea că el ar putea ar fi un al doilea Dracula, de Muntenia, de data asta.
 
O reteta care a atras casele regale europene si care+l chemau de fiecare data pe Mina Minovici cand mai murea cate un cap incoronat. Recunoscut ca cel care a patentat medicina legala in Europa, Minovici devenise la mijlocul anilor `90 cel mai cunoscut si aprecial imbalsamator de pe continent. 
 
Primeste titlul de maestru din partea Regelui Ferdinand, Carol I si din partea Tarului Alexandru I al Seribiei pentru performantele unice folosite la imbalsamare. 
 

×
Subiecte în articol: cersetor
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close