Antena 3 CNN Actualitate Pregătiţi pentru un weekend de foc? Iată cum va fi vremea în următoarele zile

Pregătiţi pentru un weekend de foc? Iată cum va fi vremea în următoarele zile

Pregătiţi pentru un weekend de foc? Iată cum va fi vremea în următoarele zile
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    22 Iun 2012   •   18:32

Avem parte de un weekend cu vreme călduroasă, cu o maximă termică de 35 de grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină, în sudul, centrul şi sud-estul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest.

Prognoza în Bucureşti
: Află detalii despre vremea din Capitală

SÂMBĂTĂ (23 iunie)

Vremea va fi cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, cu o maximă termică de 34...35 de grade şi depãşirea pragului critic de 80 al indicelui temperaturã-umezealã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate în special spre searã şi noaptea, când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii importante.

DUMINICĂ (24 iunie)


Vremea va fi instabilã şi se va rãcori. Cerul va prezenta înnorãri accentuate şi vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã va fi de 27...28 de grade, iar cea minimã de 17...19 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii importante.

Prognoza în ţară
: Află cum va fi vremea în următoarele zile

SÂMBĂTĂ (23 iunie)


În jumãtatea de nord a ţãrii regimul termic va marca o scãdere faţã de zilele precedente, iar în restul teritoriului vremea se va menţine cãlduroasã, local canicularã dupã-amiaza în sudul extrem şi în sud-est, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80. Temperaturile maxime vor fi de la 24...26 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei pânã la 36 de grade în Lunca Dunãrii şi Podişul Dobrogei. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta la început în centru şi est, precum şi în zonele montane, iar din orele serii şi în regiunile sudice prin înnorãri temporar accentuate, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, averse şi cu caracter torenţial şi izolat cãderi de grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi local 25...30 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi la munte, 40...50 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 13 şi 23 de grade. Presiunea atmosferica va creşte în vest, nord şi centru, iar în rest nu se va modifica semnificativ.

DUMINICĂ (24 iunie)


Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi condiţii de grindinã, în sudul, centrul şi sud-estul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. Local cantitãţile de apã vor fi însemnate. Temperatura aerului, în scãdere şi în regiunile sudice, va avea valori maxime cuprinse între 22 şi 31 de grade şi minime de la 9...10 grade în depresiuni pânã la 21...23 de grade pe litoral. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii importante.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close