Antena 3 CNN Actualitate Premierul Grindeanu: ”Eu înclin să nu facem plafonarea indemnizaţiilor pentru mame, aştept rezultatul analizei pe care am cerut-o”

Premierul Grindeanu: ”Eu înclin să nu facem plafonarea indemnizaţiilor pentru mame, aştept rezultatul analizei pe care am cerut-o”

Premierul Grindeanu: ”Eu înclin să nu facem plafonarea indemnizaţiilor pentru mame, aştept rezultatul analizei pe care am cerut-o”
Sursa foto: Foto: Gov.ro
10 Mai 2017   •   23:02

Sorin Grindeanu a susținut că înclină spre varianta ca indemnizaţiile de creştere a copilului să nu fie plafonate la 10.000 de lei, însă decizia finală va fi luată după analiza de impact a acestei măsuri, analiză pe care o vor face Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe.

Primul-ministru a afirmat că discuţiile privind plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului a apărută după aprobarea, în cursul săptămânii trecute, a Planului de convergenţă 2017-2020 pentru adoptarea euro, în care plafonarea era discutată doar ca posibilitate, nu ca o decizie iminentă, motiv pentru care Grindeanu a caracterizat discuţia drept ”o furtună într-un pahar cu apă”.

”Iarăşi este o furtună într-un pahar cu apă. 97% dintre indemnizaţii sunt sub 5.000 de lei. Vorbim de 3%, care sunt peste 5.000 de lei. În acel plan de convergenţă nu se vorbeste de o hotărâre pe care am luat-o deja, ci că există această posibilitate să plafonăm indemnizaţiile nu la 5.000 de lei, ci la 10.000 de lei”, a spus Sorin Grindeanu în emisiunea Sinteza Zilei.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close