Antena 3 CNN Actualitate Preotul Vasile Ioana: ”Facem o mare greșeală! Nu aș da copiilor mei niciodată carne de porc în ajunul Crăciunului, niciodată!”

Preotul Vasile Ioana: ”Facem o mare greșeală! Nu aș da copiilor mei niciodată carne de porc în ajunul Crăciunului, niciodată!”

Preotul Vasile Ioana este de părere că pomana porcului este ”o tâmpenie”, spunând că românii greșesc atunci când se gândesc de Crăciun doar la mâncare și cadouri și uită adevărata însemnătate a acestei sărbători.

Preotul Vasile Ioana: ”Facem o mare greșeală! Nu aș da copiilor mei niciodată carne de porc în ajunul Crăciunului, niciodată!”
Sursa foto: Facebook / Vasile Ioana
de Laura Dinu    |    17 Dec 2021   •   11:33

"Tinerii vor să le explicăm, de ce porcul, de ce turtițele. Tinerii au nevoie de explicații coerente, corecte, autentice. Tinerii au sete de  autentic, deci să le vorbim, că altfel se plictisesc. Dacă le spunem că facem așa că așa spune tradiția, e greșit. Trebuie să le spunem de ce spune tradiția asta pentru că fiecare dintre noi ar trebui să înțelegem tema sărbătorii.

Personajul principal al Crăciunului nu este porcul, ci este Isus Hristos, Domnul care s-a născut într-o peșteră. De aceea, facem o mare greșeală că le prezentăm în ajunul Crăciunului pomana porcului, o tâmpenie. Isus Hristos s-a născut într-o peșteră smerită și noi vorbim de îmbuibarea cu porcul și cu pomana porcului.

Le mâncăm în Ajun și este o mare greșeală. Nu aș da copiilor mei niciodată carne de porc în ajunul Crăciunului, niciodată. Pentru că eu trebuie să-mi pregătesc peștera, care este sufletul meu, pentru venirea lui Isus în peștera, pot să înțeleg asta ca o pregătire cu apă și pâine, cu post aspru, cu turtele alea care se făceau cu făină și cu miere, atât.

Atunci, la Crăciun prețuiesc când mănânc puțin și delicat, nu mă umplu în ajunul Crăciunului când, de fapt, ar trebui să stau în postire. De aceea îndemn pe toți să nu mănânce de dulce până în dimineața Crăciunului, ca să fie bucurie", a declarat preotul Vasile Ioana la Realitatea Plus, citat de DCNews.

×
Subiecte în articol: vasile ioana pomana porcului
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close