Antena 3 CNN Actualitate Arsene, președintele CJ Neamț: ”Tragedia putea fi evitată. Nu este momentul să vă cățărați pe cadavre! Ne plângem morții”

Arsene, președintele CJ Neamț: ”Tragedia putea fi evitată. Nu este momentul să vă cățărați pe cadavre! Ne plângem morții”

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a declarat că tragedia de la secția ATI putea fi evitată dacă spitalul de la Lețcani era deschis. Declarația a fost făcută la Antena 3, iar Arsene a anunțat că primele concluzii vor fi anunțate duminică.

Arsene, președintele CJ Neamț: ”Tragedia putea fi evitată. Nu este momentul să vă cățărați pe cadavre! Ne plângem morții”
de Andreea Cigolea    |    14 Noi 2020   •   23:23

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a declarat că tragedia de la secția ATI putea fi evitată dacă spitalul mobil de la Lețcani, din județul Iași, era deschis.

„Spitalele județene sunt supraîncărcate, suntem în genunchi, nu doar la Neamț este această situație, eu cred că tragedia putea fi evitată dacă era deschis spitalul de la Lețcani, acolo sunt paturi goale. Stă un spital cu 100 de paturi gol, are doar 12 paturi ocupate, pentru că nu vor să aloce niște medici... Eu am făcut numeroase adrese ca să putem să transferăm pacienți de la Piatra Neamț... de trei săptămâni suntem în genunchi”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, la Antena 3.

Directorul spitalului este fostul primar al orașului Roman, Lucian Micu. El nu se afla în Piatra Neamț în momentul producerii tragediei, iar Arsene a fost întrebat de ce acesta a fost numit în funcție la finalul lunii octombrie.

„Domnul Micu are o experiență managerială, este jurist. Eu cred că trebuie să vedem cauza, nu de asta l-am numit (n.r. pentru că a trecut de la PNL la PSD), aveam nevoie de un manager cu experiență... Hai să vedem ce s-a întâmplat acolo.... Cred că duminică vom avea niște concluzii, trebuie să ne ducem spre cauză”, a precizat Ionel Arsene la Antena 3.

Ionel Arsene a scris un mesaj pe Facebook prin care a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și le-a cerut politicienilor să nu folosească tragedia în scop electoral. El a mai anunțat că vinovații pentru tragedia produsă la spitalul aflat în subordinea Consiliului Județean Neamț vor fi trași la răspundere.

Nu este momentul să vă cățărați pe cadavre!

„Fac un apel către întreaga clasă politică să nu folosească acest eveniment tragic în interes politic sau electoral. O tragedie națională nu trebuie să fie manipulată pentru interesele politice efemere ale unora sau altora. Nu este momentul să vă cățărați pe cadavre! Ne plângem morții, oameni care au sfârșit sub privirile celor care făceau tot ce le stătea în putere ca să îi salveze! Nu folosiți această tragedie în scop electoral. Organele abilitate au pornit o anchetă pentru a afla care sunt cauzele și cine sunt vinovații acestei tragedii. Sunt primul care susțin că toți cei care vor fi găsiți vinovați pentru această nenorocire vor trebui să plătească!”, a spus, pe Facebook, Ionel Arsene.

Șeful CJ Neamț a mai spus că primele concluzii ale anchetei vor fi cunoscute duminică.

Spitalul care a luat foc la Piatra Neamț a avut opt manageri în ultimul an. Actualul, numit acum trei săptămâni

Lucian Micu, fost primar al oraşului Roman, a fost numit de către peşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, în postul de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Micu nu a mai putut candida la alegerile locale întrucât fusese declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.

Lucian Micu, numit manager acum trei săptămâni a fost primar de Roman și s-a perindat pe la PSD și PNL

Micu a fost numit miercuri, 28 octombrie 2020, în fruntea spitalului, după ce fostul manager Silviu Verzea își dăduse demisia. Micu îi ia locul managerului Silviu Verzea, care a demisionat după ce presa a difuzat filmări şi poze în care se vede cum pacienţii erau ţinuţi cu orele în curtea spitalului, în aşteptarea testelor. 

×
Subiecte în articol: Ionel Arsene
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close