Antena 3 CNN Actualitate Președinta Ungariei, o nouă vizită privată şi controversată în România

Președinta Ungariei, o nouă vizită privată şi controversată în România

Preşedinta Ungariei stârneşte din nou controverse. Lidera de la Budapesta a venit in România pentru o nouă vizită privată. Katalin Novak a scris pe Facebook că îşi petrece weekendul în Transilvania. Aceasta a mers şi la un meci de hochei disputat la Braşov.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Ian 2024   •   10:02

Katalin Novak, preşedinta Ungariei, se află din nou în România fără vreo calitate oficială. Lidera de la Budapesta a mers la meciul de hochei dintre Corona Brașov și o echipă de la Miercurea Ciuc. Nokav a stat în prima repriză în galeria echipei de la Miercurea Ciuc, unde a mâncat pâine cu untură, apoi și-a făcut poze cu mai mulți fani.

Novak a postat şi o poză făcută alături de soţul ei în strâmtoarea Vârghiş din rezervaţia Mereşti, judeţul Covasna. Preşedinta Ungariei face constant vizite private în România şi a dat naştere de mai multe ori la momente tensionate.

Budapesta susţine mişcările politice autonomiste iar principalii demnitarri maghiari, în frunte cu premierul Viktor Orban, afișează simboluri revizioniste precum harta Ungariei Mari, care cuprinde și Transilvania.

În 2023, Ministerul Afacerilor Externe l-a contactat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti după ce, în cadrul vizitei private făcute de Katalin Novak  "au fost lansate mesaje publice neadecvate".

×
Subiecte în articol: Ungaria Katalin Novak
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close