Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele ANAF: Stimulente primesc judeţele care au depăşit planul de încasări (VIDEO)

Preşedintele ANAF: Stimulente primesc judeţele care au depăşit planul de încasări (VIDEO)

Preşedintele ANAF: Stimulente primesc judeţele care au depăşit planul de încasări (VIDEO)
Sursa foto: Foto: INTACT Images
16 Oct 2010   •   10:29

UPDATE. La ministerul Finanţelor au ajuns mai mulţi angajaţi. Conducerea Ministerului de Finanţe este decisă să nu mai dea stimulente tuturor angajaţilor, chiar şi pe lunile august şi septembrie.

Nemulţumiţi de hotărârea şefilor, angajaţii Ministerului de Finanţe au venit să discute personal cu aceştia.

Şi reprezentanţii Federaţiei Funcţionarilor Publici şi cei ai Publisind au  decis să meargă la discuţii şi sâmbătă la minister.

Şeful ANAF e convins că angajaţii de la Finanţe nu vor declanşa o nouă acţiune de protest.

Negocierile dintre ministrul Gheorghe Ialomiţianu şi liderii sindicali pe tema stimulentelor vor fi reluate sâmbătă la Ministerul de Finante. Acestea au fost suspendate aseară, după mai bine de şase ore de discuţii.

Liderul sindical Vasile Marica a declarat că ministrul de Finanţe nu mai vrea să îşi ţină promisiunea şi să dea stimulentele angajaţilor, în timp ce Gheorghe Ialomiţianu spune că acestea vor fi acordate în cele din urmă, dar nu tuturor.

Reprezentanţii guvernului nu au ajuns la un acord cu sindicaliştii, asta chiar dac cele două părţi păreau să fii ajuns la un numitor comun în urmă cu două zile, atunci când presiunea angajaţilor din minister  era foarte mare.

Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a spus, sâmbătă dimineaţă, că toţi colegii din ţară fac o analiză pentru a decide dacă vor veni la negoceri, în condiţiile în care aceştia doresc să intre în acţiuni de protest luni dimineaţă şi că i-a sunat pe Ialomiţianu şi pe Sorin Blejnar să-i anunţe de analiză, informează Mediafax.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat că stimulente vor fi acordate judeţelor care şi-au depăşit planul de încasări.

Stimulentele vor fi acordate pe criterii de performanţă


Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu a venit la minister, unde la 9.30 ar trebui să se reia negocierile cu sindicatele care vineri seară au fost blocate, liderul sindical Vasile Marica spunând că ministrul nu mai vrea să semneze actele pentru acordarea acestor drepturi.
  
La intrarea în sediul instituţiei, Ialomiţianu a spus că sindicatele doresc să se acorde stimulente pe criterii sociale.
  
  "Este incorect, trebuie să respectăm legea, să fie acordate pe criterii de eficienţă", a declarat ministrul de Finanţe.

Sindicaliştii ameninţă însă că vor opri din nou munca, dacă nu primesc stimulentele la zi.

Sindicaliştii de la Finanţe speră că salariile le vor fi majorate cu 150%. Creşterea reprezintă  includerea în salarii a mediei stimulentelor primite de angajaţii din minister în 2009.

Liderul SNFP a aflat de întâlnirea de sâmbătă din presă

Sebastian Oprescu, liderul SNFP, a declarat că nu ştia de întâlnirea de sâmbătă dimineaţă şi că a aflat din media, potrivit Mediafax.
   
"Ieri (vineri - n.r.) am declarat că nu voi mai participa. Mi s-au părut colegii de la Finanţe de rea credinţă când am discutat problema stimulentelor. Azi (sâmbătă - n.r.) însă vom face o analiză cu colegii din ţară, deoarece ei vor să intre în acţiuni de protest de luni dimineaţă", a precizat Sorin Oprescu.
  
  Totodată, liderul sindicatului Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a anunţat, sâmbătă, că nu va participa la întâlnirea de la Ministerul de Finanţe, întrucât vineri seara şi-a depus mandatul de lider de sindicat.
   
"Mi-am dat demisia de onoare, pentru că nu a reuşit să manageriez bine protestul. Am oprit o acţiune superbă care mergea fosrte bine. O colegă mi-a spus să nu oprim protestul pentru că ăştia nu se vor ţine de cuvânt, dar eu am oprit-o. Nu voi merge la întâlnirea de sâmbătă", a spus Marica.
   
Toate sindicatele din ţară vor să intre luni în protest dacă ministrul Ialomiţianu şi premierul nu-şi vor ţine cuvântul.




×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close