Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Băsescu l-a decorat post-mortem pe Ion Diaconescu

Preşedintele Băsescu l-a decorat post-mortem pe Ion Diaconescu

Preşedintele Băsescu l-a decorat post-mortem pe Ion Diaconescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Oct 2011   •   14:59

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem pe fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer, a anunţat, joi, Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 13 octombrie a.c., decretul pentru conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional în grad de Ofiţer fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ion Diaconescu. Preşedintele României a conferit Ordinul <în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru contribuţia avută la consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România>", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Seniorului ţărănist Ion Diaconescu este înmormântat joi la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Fostul preşedinte al PNŢCD, Ion Diaconescu, a murit marţi seara, la vârsta de 94 de ani. Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza unor tulburări de ritm cardiac. Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat pe 3 octombrie.

Miercuri, preşedintele Traian Băsescu a trimis o coroană de flori la sediul PNŢCD, unde era depus sicriul cu trupul neînsufleţit al seniorului ţărănist Ion Diaconescu.



×
Subiecte în articol: înmormântare decoratie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close