Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele executiv al IICCMER: Cazul Ficior este mai puţin complicat procedural decât cazul Vişinescu

Preşedintele executiv al IICCMER: Cazul Ficior este mai puţin complicat procedural decât cazul Vişinescu

Preşedintele executiv al IICCMER: Cazul Ficior este mai puţin complicat procedural decât cazul Vişinescu
de M.T.    |    18 Sep 2013   •   20:21

Cazul Ficior este mai puţin complicat procedural decât cazul Vişinescu şi din acest motiv este aproape sigur că, îmn câteva săptămâni, va fi începută urmărirea penală împotriva fostului comandat al închisorii de la Periprava, crede preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Andrei Muraru.

„După precedentul Vişinescu, suntem aproape convinşi că, în câteva săptămâni, se va începe urmărirea penală şi împotriva lui Ficioru. Spun asta pentru că acest caz este mai puţin complicat procedural decât cazul Vişinescu. Noi am identificat peste 50 de supravieţuitori, iar cu 21 dintre ei am vorbit. Există trei gardieni în momentul acesta, la Letea, C.A. Rosetti şi Periprava, cu care am vorbit în august şi care trăiesc”, a spus Muraru în cadrul emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena 3.

„Am vorbit cu cei trei gardieni la diferenţă de o oră-o oră şi jumătate şi am obţinut în câteva ore detalii halucinante. Vorbeau unii despre alţii, cum duceau morţii la groapă, cum băteau deţinuţii. Deci într-o anchetă judiciară, lucrurile acestea se vor clarifica”, a adăugat Andrei Muraru.

De asemenea, preşedintele executiv al IICCMER este convins că în groapa comună descoperită la Periprava sunt foşti deţinuţi politici.

„În groapa comună de la Periprava sunt oamenii care au murit la colonie. Avem aproape toate indiciile. Nu sunt femei, sunt doar bărbaţi, nu au niciun fel de urme de haine sau de bijuterii, picioarele unora dintre ei erau legate cu sârmă, mâinile nu sunt împreunate”, a explicat Muraru.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close