Antena 3 Actualitate Prețurile locuințelor ANL vor scădea la nivelul celor din 2019, a decis Guvernul

Prețurile locuințelor ANL vor scădea la nivelul celor din 2019, a decis Guvernul

de Mia Lungu    |    24 Iun 2021   •   16:49
Prețurile locuințelor ANL vor scădea la nivelul celor din 2019, a decis Guvernul
Sursa foto: Hepta

Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care soluționează dublarea din 2020 a prețurilor de vânzare și chirie la locuințele ANL și previne o nouă majorare de preț, a anunțat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Cseke Attila.

În urma majorărilor de venituri din domeniul construcțiilor și, implicit, a costurilor de construcție, de pe o zi pe alta, prețul locuințelor destinate tinerilor, construite prin Agenția Națională pentru Locuințe, a fost majorat semnificativ, aproape dublat în 2020. Măsura adoptată joi rescrie prevederea care țintea acoperirea costurilor de construcție a unei noi locuințe din prețul de vânzare a celor existente.

”Locuințele ANL sunt destinate pentru tineri, scopul acestora este de a asigura o chirie și mai apoi o locuință proprie la un preț accesibil. Decizia Guvernului de astăzi este un ajutor pentru tineri în acest sens”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Conform Ordonanței adoptate astăzi, prețul de vânzare a locuințelor pornește de la costul de construcție al imobilului în cauză, nu de la costul de înlocuire, și se scade, pe lângă amortizare, și chiria plătită până la momentul achiziției.

Noile reglementări prevăd și o pondere conformă gradului de indice al localităților, astfel că locuințele din orașele mai mici vor fi mai ieftine decât cele din municipiile reședință de județ sau din Capitală, a arătat ministrul Cseke Attila.

×
Subiecte în articol: locuințele ANL prețurile Guvernul

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close