Antena 3 CNN Actualitate Prima piaţă subterană din Bucureşti, gata în doi ani pentru 80 de milioane euro

Prima piaţă subterană din Bucureşti, gata în doi ani pentru 80 de milioane euro

Prima piaţă subterană din Bucureşti, gata în doi ani pentru 80 de milioane euro
Sursa foto: Foto: Video News
26 Noi 2010   •   22:16

Peste doi ani, bucureştenii care se plimbă prin piaţa Charles de Gaulle vor merge doar pe sub pământ. La suprafaţă rămân doar maşinile. Primăria Capitalei începe construcţia primei pieţe subterane din Bucureşti. Şi tot sub pământ îşi vor găsi locul un pasaj auto şi o parcare. Nota de plată va fi de aproape 80 de milioane de euro din care jumătate îi revine Municipalităţii.

Săpăturile la viitorul pasaj rutier încep în primăvară. Parcarea subterană, pasajul şi piaţa pietonală vor fi construite în acelaşi timp.

Din cele trei nivele subterane, doar două vor fi ocupate de maşini. După ce parcarea va fi gata, tot traficul pietonal de la suprafaţă, va fi mutat în subteran, prin piaţa publică. Potrivit proiectului primăriei, piaţa va fi amenajată chiar sub actualul rond verde din mijlocul pieţei Charles de Gaulle. 

Pasajul rutier va fi construit pe direcţia Bulevardului Aviatorilor, de o parte şi de cealaltă a galeriei metroului. Intrările şi ieşile din tunel vor fi amenajate pe lateralul bulevardului, pe actualele bretele.

În mai puţin de o săptămână va fi desemnată firma care va construi parcarea subterană. Pînă în primăvară, edilii susţin că va fi încheiată şi licitaţia pentru alegerea constructorului pasajului. Cele două lucări vor costa aproape 80 de milioane de euro, din care Municipalitatea plăteşte doar cele 40 de milioane, pentru realizarea pasajului.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close