Antena 3 CNN Actualitate Primărița comunei din Tulcea în care o fată de clasa a IV-a este însărcinată în 5 luni: ”Mama nu pare să fie îngrijorată. Zice că totul e în regulă”

Primărița comunei din Tulcea în care o fată de clasa a IV-a este însărcinată în 5 luni: ”Mama nu pare să fie îngrijorată. Zice că totul e în regulă”

Primărița comunei Valea Nucarilor, din județul Tulcea, în care o fată de 11 ani, aflată în clasa a IV-a, este însărcinată în 5 luni după un act sexual cu un băiat de 16 ani, spune că situația în care se află minora ”a plecat de la o joacă” și că mama ”nu pare să fie îngrijorată”.

Primărița comunei din Tulcea în care o fată de clasa a IV-a este însărcinată în 5 luni: ”Mama nu pare să fie îngrijorată. Zice că totul e în regulă”
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2021   •   15:47

Maria Lenţa, edilul comunei, a declarat pentru Observator că minora este ”rușinată” de ceea i se întâmplă.

„Dintr-o anchetă socială făcută de noi reiese că totul a plecat de la o joacă dintre ea și un tânăr de 15-16 ani. Am înțeles de la mamă că sunt rude. Nu știu exact.

Fetița a fost plecată la rude în alt sat și acolo s-a întâmplat. Mama spune că a fata a fost la un medic în Tulcea. Nu a precizat numele medicului și nu știm dacă e așa sau nu. Mama nu pare să fie îngrijorată. Zice că totul e în regulă. Că fata este sănătoasă. Am vrut să vorbesc cu fata, dar ea nu a vrut. Fetița nu mai merge la scoala pentru că îi este rușine. Am văzut-o un pic, a ieșit în pragul ușii, dar a plecat. Monitorizăm situația prin asistentul comunitar. Încercăm să o ducem la un medic, dar să vedem dacă reușim. Este greu să facem asta fără voia familiei”, a spus primarul pentru Observator.

Cazul a fost descoperit după ce fata nu a mai mers la şcoală de rușine. Copila provine dintr-o familie cu risc social care numără şapte copii.

Medicii au stabilit că sarcina este înaintată şi s-a decis ca minora să o ducă la capăt, sub atenta supraveghere a specialiştilor. Între timp, poliţiştii au aflat că tatăl ar fi tot un minor, un băiat în vârstă de 16 ani.

Poliția a deschis dosar penal în acest caz.

„În cursul lunii august anul curent, polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la faptul că o minoră din localitatea Agighiol jud. Tulcea ar fi întreținut relații sexuale cu un alt minor în vârstă de 16 ani. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor faptă prevăzută și pedepsită de articolul 220 Cod penal, cercetările efectuându-se sub directa îndrumare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea", a transmis IPJ Tulcea.
 

×
Subiecte în articol: Tulcea primar minora insarcinata şcoală
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close