Antena 3 CNN Actualitate Cablurile de pe stâlpii din cinci sectoare din Bucureşti vor fi eliminate. Ce zone sunt vizate

Cablurile de pe stâlpii din cinci sectoare din Bucureşti vor fi eliminate. Ce zone sunt vizate

Primăria Capitalei a anunțat că a semnat o dispoziție privind eliminarea echipamentelor și a cablurilor montate pe stâlpi de pe mai multe artere din sectoarele din Bucureşti.

BeFunky-collage (6)
Cablurile de pe stâlpii din cinci sectoare vor fi eliminate Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    13 Mar 2023   •   19:36

Este vorba despre cabluri, fire și echipamente pentru comunicații electronice cu proprietar necunoscut, amplasate fără documente legale pe domeniul public al Bucureștiului.

„Printre străzile și bulevardele pe care se va acționa amintesc bd. Alexandru Ioan Cuza, str. Dr. Iacob Felix, Calea Plevnei str. Frumoasă (din sectorul 1), bd. Ghica Tei, str. Ion Luca Caragiale, str. Vasile Lascăr sau str. Maria Rosetti (sectorul 2), Splaiul Unirii din sectorul 3, str. Mitropolit Filaret și șos. Berceni - sectorul 4 și strada Fabrica de Chibrituri din sectorul 5”, a anunțat Nicușor Dan pe Facebook.

Cablurile și echipamentele vor fi dezafectate de către administratorii sau proprietarii stâlpilor, sub coordonarea angajaților Primăriei și a Poliției Locale.

În paralel, Primăria Generală continuă implementarea proiectului Netcity prin care se realizează „canalizaţii subterane de comunicaţii electronice, prin intermediul căreia operatorii pot furniza servicii către clienţi”.

Lucrările au început în anul 2009 și până în prezent s-au finalizat 2.072 km de legături subterane.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei sectoare București
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close