Antena 3 CNN Actualitate Primarul Braşovului, cercetat penal pentru ca a refuzat să aplice o hotărâre judecătorească

Primarul Braşovului, cercetat penal pentru ca a refuzat să aplice o hotărâre judecătorească

Primarul Braşovului, cercetat penal pentru ca a refuzat să aplice o hotărâre judecătorească
Sursa foto: primar brasov
30 Sep 2009   •   22:33

Primarul Brasovului, George Scripcaru este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecatorie pentru nerespectarea hotarârilor judecătoreşti. În paralel, el trebuie să plătească şi o sancţiune de peste un milliard de lei vechi, pentru că a refuzat să pună în aplicare o hotărâre definitivă şi irevocabilă dată de instanţa de contencios.
Sancţiunea este combinatorie, astfel că ea creşte zilnic cu 20% din valoarea salariului minim, până la executarea sentinţei. Şi totuşi primarul spune că va trebui să platească sancţiunea de la bugetul local, pentru că a fost aplicată primarului Scripcaru şi nu persoanei.

Totul a plecat de la o firmă din Braşov care i-a cerut primarului o autorizaţie pentru amplasarea unui panou publicitar. Acesta a refuzat însă firma a obţinut în instanţă dreptul de a-şi amplasa panoul. Scripcaru a refuzat să se supună hotărârii.

Nemultumiţi că sunt sfidaţi de primar, reprezentanţii firmei au făcut plângere penală împotriva acestuia, la Parchet, iar procurorii îl cercetează acum.

Daca va fi găsit vinovat, primarul Braşovului riscă să stea după gratii pâna la trei ani sau, în cel mai fericit caz, va trebui să plătească o amendă penală, care se va adauga sancţiunii de peste un milliard de lei acumulată până în prezent.

Antena 3

×
Subiecte în articol: cercetat penal
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close