Antena 3 CNN Actualitate Primarul din localitatea argeşeană Bradu, cercetat pentru fraude electorale, are interdicţie de a părăsi ţara

Primarul din localitatea argeşeană Bradu, cercetat pentru fraude electorale, are interdicţie de a părăsi ţara

Primarul din localitatea argeşeană Bradu, cercetat pentru fraude electorale, are interdicţie de a părăsi ţara
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Mai 2013   •   10:43
Primarul comunei argeşene Bradu, Florin Frătică, cercetat pentru mai multe infracţiuni, printre care mită electorală, are interdicţie de a părăsi ţara, au decis procurorii, în noaptea de miercuri spre joi, după aproximativ opt ore de audieri.

Edilul din Bradu, Florin Frătică (PDL), ridicat miercuri, în urma percheziţiilor care au avut loc la locuinţa sa, precum şi în sediul Primăriei, a fost audiat timp de aproximativ opt ore, informează Mediafax.
 
Procurorii au decis ca acesta să fie cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara. În acelaşi dosar au mai fost audiate alte opt persoane, toate fiind lăsate apoi în libertate.
 
Anchetatorii au descins, miercuri dimineaţă, la sediul primăriei din localitatea argeşeană Bradu, existând suspiciuni de fraudă electorală la alegerile locale din iunie 2012.
 
În acest dosar este cercetat şi primarul localităţii, Florin Frătică, aflat la al doilea mandat, el fiind suspectat de abuz în serviciu, fals şi uz de fals şi acordarea de foloase necuvenite. 
 
Surse judiciare afirmau că primarul ar fi luat în spaţiu, la locuinţa sa, 22 de persoane din afara comunei, care astfel şi-au făcut cărţi de identitate în localitate, pentru a putea vota la alegerile locale. Numărul persoanelor aduse din afara localităţii, cu mutaţie în comună, ar fi de aproximativ 70.
 
Primarul Florin Frătică a susţinut că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate, spunând că are în spaţiu, din 2010 - 2011, mai multe rude, fiind vorba despre "aproximativ 20 de persoane".
 
Edilul din Argeş, care a luat în spaţiu 20 de persoane, înainte de alegeri: "Am o casă primitoare"
 
La alegerile locale din 10 iunie 2012, Florin Frătică, candidat al Alianţei pentru Argeş şi Muscel (PDL şi PNŢCD) pentru cel de-al doilea mandat de primar în comuna Bradu, a obţinut 1912 voturi (53,79%), în timp ce contracandidatul său de la USL a obţinut 1424 de voturi (40,06%).

 
 

 

×
Subiecte în articol: Argeş mita electorala
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close