Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Snagov, Muşat Apostol, poate fi eliberat sub control judiciar

Primarul din Snagov, Muşat Apostol, poate fi eliberat sub control judiciar

Primarul din Snagov, Muşat Apostol, poate fi eliberat sub control judiciar
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Ian 2012   •   15:28

Primarul din Snagov, Muşat Apostol, poate fi pus în libertatate sub control judiciar, a decis, joi, Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii pot face recurs la această hotărâre.

Apostol este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu derularea unor afaceri cu terenuri.

O cerere similară a făcut şi primarul din Jilava, Adrian Mladin, - arestat în acelaşi dosar, solicitarea acestuia judecându-se la Curtea de Apel Bucureşti în 30 decembrie 2011, când a fost şi respinsă, potrivit Mediafax.

Adrian Mladin şi Muşat Apostol sunt cercetaţi pentru corupţie într-o cauză în care mai sunt acuzaţi vicepreşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz, notarii publici Eugenia Cuţaru şi Roxana Curpene şi Ion Scaeţeanu, o persoană din anturajul primarului comunei Snagov.

Primarii din Snagov şi Jilava au fost reţinuţi, pe 20 decembrie, de procurorii DNA. Muşat Apostol şi Adrian Mladin sunt acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu derularea unor afaceri cu terenuri. Cei doi edili ar fi luat mită pentru emiterea unor acte privind situaţia juridică a unor terenuri.

Ei sunt suspectaţi că au pus la cale un plan urbanistic prin care mai mult de 50 de hectare din lacul Snagov, domeniu public al statului, au fost trecute drept proprietate privată. Pe acele terenuri urmau să fie ridicate vile care să bage sute de milioane de euro în buzunarele proaspeţilor proprietari.

Potrivit "Ziarului de investigaţii", printre beneficiarii tranzacţiei s-ar număra şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu. De asemenea, un alt norocos este şi Remus Truică, fostul şef al cancelariei prim-ministrului de la vremea respectivă, Adrian Năstase.

 


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close