Antena 3 CNN Actualitate Primele arestări pentru mită electorală: Doi giurgiuveni, reţinuţi pentru 15 zile

Primele arestări pentru mită electorală: Doi giurgiuveni, reţinuţi pentru 15 zile

Primele arestări pentru mită electorală: Doi giurgiuveni, reţinuţi pentru 15 zile
22 Noi 2009   •   17:54

Doi giurgiuveni au fost arestaţi, duminică, potrivit unei decizii a judecătoriei Giurgiu, fiind acuzaţi că au oferit bani alegătorilor pentru a vota un candidat, relatează Mediafax, care citează surse judiciare.

Instanţa a emis mandate de arestare pentru 15 zile în cazul celor două persoane, la solicitarea Parchetului Judecătoriei Giurgiu.


În vârstă de 41, respectiv 51 de ani, cei doi bărbaţi din Giurgiu au fost reţinuţi de sâmbătă, pentru 24 de ore, ei fiind acuzaţi că ofereau sume de bani alegătorilor pentru a-i convinge să voteze un anumit candidat la preşedinţia României, conform IPJ Giurgiu, citat de Mediafax.

Poliţia din Giurgiu a fost sesizată telefonic de acţiunile celor doi, prin intermediul serviciului de urgenţă 112. Mai multe persoane au spus despre giurgiuveni, identificaţi în urma investigaţiilor, că le-au oferit 30 de lei pentru voturile lor.

"Oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un anumit candidat se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea exercitării unor drepturi", conform Legii 370/2004 privind alegerea preşedintelui.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: arestati Giurgiu mita electorala
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close